СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ БЕОГРАДА – На потезу је Лозница

СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ БЕОГРАДА – На потезу је Лозница

k

Захваљујући људима који желе и могу да помогну, део куће Љиљане Поповић из Бање Ковиљаче који се обрушио, о чему смо писали у прошлом броу ЛН, полако почиње да се обнавља. Борко Чованић власник предузећа „Београмат“ у Београду, доставио је помоћ у грађевинском материјалу у вредности од 70 хиљада динара што је довољно да се урушени део поново изгради. Допремљене су арматура, летве, греде, 400 бетонских блокова, 800 кг цемента, 500 кг креча.

– Живимо у приправности јер је прошлог петка излазила градска комисија која је установила да кућа није за становање пошто је почео полако да се осипа и њен други део. Изнели смо ствари из собе да буде мање штете ако дође до рушења – рекла нам је Љиљана.

Да подсетимо, прве пукотине на кући старој пола века у којој Љиљана живи од рођења, приметила је после поплава од пре две године када је под водом био цео темељ и тераса. Комисија за процену штете је долазила, али пошто вода није ушла у објекат,  није га уврстила у оне којима је потребно надокнадити штету.

После урушавања једног дела куће на њен захтев прошле седмице долазила је стручна комисија која је сачинила записник. Како јој је тада речено, највећа сума која би могла да се издвоји из буџета града је око 120 хиљада динара што ће, како каже, бити довољно да се санира и други део куће.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )