РОК КАМП НА ГУЧЕВУ – Гитаром против доколице

РОК КАМП НА ГУЧЕВУ – Гитаром против доколице

g

Школа рок гитаре, коју води Јован Ивановић, од прошле суботе домаћин је 11. кампа на Гучеву који традиционално подржава лозничка Канцеларија за младе. Кампере су у среду посетили представници града, који су обећали и даљу подршку оваквим програмима

Протеклих дана, 24 учесника кампа имала су могућност да унапреде своје знање и свирање, а они који су имали инспирацију да компонују своје песме, могли су и да сниме прве демо-снимке на студијској опреми. У томе су им помагали гитариста Миладин Чуквас и професор музике Горан Дражевић, док су занимљива предавања одржали и други лознички музичари. Кампере су у среду обишли Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника и Тања Глишић Матић, шефица одсека за младе. Они су изразили задовољство што Град подржава овакве скупове на којима се промовише усавршавање али и другарство и тимски рад.

– На протеклим камповима учествовали су и млади из других градова, што је допринело ширењу познанстава, лепом дружењу и усавршавању знања на гитари, да ућу у тонски студио, да компонују. Град увек финансијски подржава камп, што на симболичан начин доказује да Лозница подржава стваралаштво младих – рекао је Ђокић истичући да је град поносан на своје гитаристе који су се промовисали и доказали ван граница Србије, попут Зорана Старчевића и његових синова, Дамјана Станишића, Давора Лазића или Срђана Грујичића.

Тања Глишић Матић се осврнула на десет година постојања школе рок гитаре и подсетила да су многи од досадашњих полазника кампа данас одлични музичари, али и лекари, правници или професори.

– Има пуно младих којима је све доступно и имају све што пожеле, али им је слободно време јако неквалитетно проведено, а управо ова школа омогућава да се боље организују, да буду у тиму и да заједнички стварају. Рок групе које су проистекле из ове школе организовале су на десетине хуманитарних акција у граду, постали су племенити и спремни другима да помогну и то је оно најбитније што смо добили од њих – каже она.

Инструктор гитаре и руководилац кампа на Гучеву Јован Ивановић додаје да је више од хиљаду деце прошло обуку на гитари, да је формирано на десетине група, а да је само на кампу учествовало више од 250 полазника.

– Јубилеј постојања прославили смо прошле године и намера нам је да наставимо даље још боље и са више жеље да се млади баве музиком. То их оплемењује, а ови скупови рађају незаборавна пријатељатва и лепе успомене – поручује Ивановић и додаје да се са учесницима кампа свакодневно друже врсни гитаристи из лозничког краја, као и стари полазници школе.

У вечерњим сатима су заједничке свирке учесника и гостију кампа, чему се сви највише радују. Стефан Нешковић (10), ђак ОШ “Петар Тасић”, добио је на кампу надимак Муњица и одушевљен је боравком на Гучеву. Полазник је Креативног курса гитаре, али је одлучио да дође и прошири своја знања на рок кампу. Његов вршњак Матеја Перић (10) ученик ОШ “Кадињача”, први пут је на кампу и каже да свира од 2014. године.

– Ово је најбољи начин да уживам у лету, на планини, а не у соби, поред рачунара или мобилног телефона. Обожавам рок музику и овде је прави рај за све који воле тај музички правац. Препоручио бих свим вршњацима да узму гитару у руке и схвате колико музика оплемењује – казе Матеја.

Камп се затвара сутра, а вечерас ће испред одмаралишта “Естер” учесници приредити заједнички концерт и опроштајно вече.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )