ПОЧЕЛИ РАДОВИ  – Коначно мајстори у Кур-салону

ПОЧЕЛИ РАДОВИ  – Коначно мајстори у Кур-салону

MAJSTORI NA KROVU KUR-SALONA

Дуго очекивани радови на бањској дворани почели су од крова како би се спречило даље прокишњавање. Унутрашњост Кур-салона је знатно руинирана, влаге има свуда и требаће много више посла да се овај објекта поново доведе у употребљиво стање

После седам месеци, колико је  прошло откако је мештанин Бање Ковиљаче и председник Удружења “Краљевска Бања Ковиљача” Владимир Вуловић, упозорио на опасност од урушавања Кур-салона, једног од симбола бање, на овом здању су постављене грађевинске скеле. Дуго потребан и најављиван посао коначно је почео радовима на једној од две куле  и скидању старог црепа на једном делу крова који треба да буде сређен како би се спречило даље прокишњавање и вишегодишње пропадање.

Републичка дирекција за имовину предала је 18. марта Кур-салон, али и виле “Босна” и “Ковиљача”, Управну зграду Хотелско-туристичког предузећа (ХТП) “Бања Ковиљача”, део старог блатног купатила,  на управљање Специјалној болници за рехабилитацију и ти објекти су коначно добили правог домаћина. Изабран је извођач радова, једини који се јавио, група извођача “Колосеум инжењеринг” из Београда и чија је понуда од 3,9 милиона динара, без ПДВ, била повољна. Прва фаза су хитни радови на санацији крова и олука Кур-салона, а рок за њихов завршетак 45 дана, односно средином августа. Прво ће бити сређене две куле, препакован бибер цреп, а свуда ће бити постављен поцинковани лим, какав је и био када је здање подигнуто. Скеле на десној кули и долазак мајстора обрадовале су мештане, посебно оне који су покренули акцију да се спречи пропаст ове грађевине.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )