ФК ЛОЗНИЦА ДОБИЛА НОВОГ ТРЕНЕРА – Миле Милановић десети пут

ФК ЛОЗНИЦА ДОБИЛА НОВОГ ТРЕНЕРА – Миле Милановић десети пут

mile milanovic (1)

Коначно је решено питање тренера ФК Лозница. Управа клуба одлучила је да на место шефа стручног штаба постави искусног стручњака Мирослава Мила Милановића

Милановић је у минулој сезони био тренер Дрине из Љубовије која је под његовом “диригентском” палицом у минулој сезони освојила прво место у Мачванској окружној лиги. Био је веома успешан тренер многих клубова, а са Радником из Бијељине, Дрином из Зворника и екипом Младости из Велике Обарске пласирао се у Премијер лигу БиХ. Ово је његов десети повратак на место тренера у клуб у којем је први пут заиграо 1967. године и од тада нанизао 354 утакмице у Српској лиги. Шести је на листи најбоље оцељених фудбалера Српске лиге свих времена  и један од најуспешнијих играча Лознице у њеној готово стогодишњој историји. Први пут је Лозничане предводио са клупе 1979. године.

– Миле Милановић је у овом тренутку најбоље решење за наш клуб. Имасмо пуно поверење у његља и верујем да ћемо успети да стабилизујемо клуб у сваком погледу и надам се да ћемо у Српској лиги постизати запажене резултате. Ослонићемо се на играче који су поникли у нашем клубу и на играче из околине – каже Зоран Грујичић, председник ФК Лозница.

Милановић на клупу Лознице долази у веома тешкој ситуацији, после испадања из Прве лиге.

– Навикао сам на такве ситуације. Предстоји нам велики посао. Много играча је у прошлој сезони било са стране. Они су отишли тако да нам предстоји формирање тима. Биће веома тешко скоцкати нови тим. Требало је са овим послом кренути мало раније, али ја сам оптимиста и верујем да ћемо имати сасвим солидан тим. Покушаћемо да окупимо најбоље играче из Лознице и околине и да доведемо два играча са стране који нам могу помоћи у овом тренутку. Циљ је да сачувамо статус у Српској лиги и верујем да ћемо успети у томе – каже Милановић.

Прво окупљање фудбалера обављено је у среду на Градском стадиону. До почетка сезоне Лозничани ће одиграти шест контролних утакмица. Прва је у среду 20. јула, а ривал ће им бити Дрина из Љубовије.

– Морамо се добро спремити. Српска лига је ове године много јача него раније. Поред наше екипе вратили су се Слобода из Ужица и Раднички из Крагујевца, а ту су и веома добри тимови Будућност-Крушика из Ваљева, Смедерева, Железничара из Лајковца. Предстоји нам много тешких утакмица. Морамо се добро потрудити да бисмо успели – истиче Милановић.

Он подсећа да Лозница има одличну селекцију кадета и да јој треба посветити посебну пажњу. Реч је, како каже, о веома талентованој генерацији од које се у будућности много очекује и то треба да буде приоритет убудуће – ослањање на играче из сопствених редова нагласшава Милановић.

Стручни штаб још није комплетиран, а Милановићу ће за сада помагати Немања Дејановић, професор физичког васпитања и Драган Алексић, тренер голмана.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )