КАРАТЕ: НА СВЕТСКОМ КУПУ У УМАГУ – Наталија Симић златна

КАРАТЕ: НА СВЕТСКОМ КУПУ У УМАГУ – Наталија Симић златна

karate natalija simic

Такмичарка КК Шампиони из Бање Ковиљаче Наталија Симић, као чланица националног тима Србије, освојила је златну медаљу на 9. Светском купу, одржаном од 27. јуна до 3. јула у Умагу, Хрватска. Она је до највишег постоља стигла у борбама млађих од 12 година лакших од 45 килограма. У катама и борбама за репрезентацију је наступила Бранкица Неговановић, а до бронзане медаље стигла је борећи се у конкуренцији лакших од 42 кг док је у катама била седма. Њена старија сестра Драгана наступила је у конкуренцији млађих сениорки до 50 кг, али није имала среће и остала је без одличја заузевши пето место. Четврти члан Шампиона који је наступио у Умагу Лука Рикановић био је 12. међу 54 конкурента.

У Умагу су у националном тиму наступили и каратисти КК Лозница Славка Петровић и Михаило Васић и обоје су се окитили бронзаним одличјима. Славка је била трећа у борбама јуниорки, а Михаило је исто место заузео у борбама мушких нада.

Уз Светски куп у Умагу је одржан и Светски камп младих каратиста који су водили вишеструки светски и европски прваци, а око 1.200 такмичара представљало је 56 држава са пет континената.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )