ФК ЦЕР, ЈАДРАНСКА ЛЕШНИЦА – Остварили сан

ФК ЦЕР, ЈАДРАНСКА ЛЕШНИЦА – Остварили сан

Cer - prvak Medjuopstinske lige 2015-16 (1)

Освајањем првог места у Међуопштинској лиги “Јадар” Цер из Јадранске Лешнице остварио је највећи успех клуба. Лешничани су претекли великог ривала екипу Јединства из Малог Зворника и заслужено се нашли у Мачванској окружној лиги.

– Остварили смо велики подвиг. Имали смо најбољи тим и то смо показали на терену. Играли смо током целе сезоне коректно, без калкулисања. У сваку утакмицу улазили смо са жељом да дамо гол више, а то показује и наша гол разлика 140:37. Располагали смо са скромним средствима, али то нам није била препрека да надмашимо много богатије тимове. Знали смо шта хоћемо. И у екипи и у управи клуба владало је јединство.Сви смо дисали као један, а то је било изузетно важно. Били смо као једна породица. Смењивали смо се у вођству са Малозворничанима, али били смо сигурни да ћемо ми први проћи кроз циљ. Сада нам предстоји још тежи посао у вишем рангу. Лига је много озбиљнија и морамо се појачати. Нећемо дозволити да се боримо за опстанак и верујем да ћемо и у Окружној лиги играти једну од запаженијих улога. Очекујем пласман у средину табеле – каже тренер Мирко Јаковљевић.

Капитен Предраг Пајић истиче да је његова генерација остварила сан многих генерација фудбалера пре њих.

– Ово је круна моје каријере. Почео сам да тренирам у екипи Цера и ту ћу сигурно и завршити каријеру. Када смо 2005. године освојили прво место у Општинској лиги поставили смо себи циљ да једног дана освојимо прво место и у Међуопштинској. Коначно смо то успели у минулој сезоони и пресрећан сам због тога. Када је тим преузео тренер Јаковљевић почели смо много озбиљније да радимо. Створена је изузетна атмосфера у екипи и она нас је носила кроз све мечеве. Верујем да је за овај велики успех најзаслужнија управо позитивна атмосфера из свлачионице. Већина играча је из Јадранске Лешнице и околине и сви живимо за овај клуб. Фудбалери који су дошли из других средина одлично су се уклопили и сви су дали свој максимум. Свака утакмица била је веома битна и није било лако играти под императивом победе. Биће тешко играти у Мачванској окружној лиги, али верујем да се нећемо обрукати. У сваки меч ћемо, као и до сада, улазити са жељом да победимо. Надам се да ћемо постати стабилан лигаш. Хвала навијачима и управи клуба на великој подршци, а ми ћемо им се за то одужити добрим играма на терену – поручује Пајић.

Цер ће припреме за старт у Окружној лиги почети половином јула.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )