“ЋУТАЊА И РАЗГОВОРИ” ДР НЕНАДА ЗЕЦА – Одлазак у пензију обележио новом књигом

“ЋУТАЊА И РАЗГОВОРИ” ДР НЕНАДА ЗЕЦА – Одлазак у пензију обележио новом књигом

Odlazak u penziju dr Zec obelezio novom knjigom s.pajic

Крај радног века доктор Ненад Зец поклопио је са објављивањем и представљањем своје друге књиге, па је вече у градској библиотеци било испуњено дуплом дозом његових емоција. Уз жељу за мирним пензионерским данима, Лозничани су цењеном лекару пожелели успешну списатељску каријеру

Последњи радни дан у лозничкој Општој болници и одлазак у пензију, др Ненад Зец, цењени лекар и дугогодишњи начелник одељења нефрологије, обележио је прошлог петка представљањем збирке кратких прича “Ћутања и разговори”. Своју другу књигу представио је у Библиотеци Вуковог завичаја, која је и издавач, а у програму су учествовали рецитатори Гимназије “Вук Караџић” и група певача КУД “Караџић”. Поред аутора, о књизи су говорили професори књижевности Драган Тошић и Милован Радивојевић, рецензент издања, који је рекао да се др Зец, у досадашњем животу посвећен професији и породици као својим личним приоритетима, најновијом књигом потврдио и као аутор који уз дуго потискивани таленат и завидно познавање књижевног заната поседује и солидну књижевну културу.

– Уверени смо да ће му ове врлине и време за писање које ће ускоро имати на располагању, уз жељу која је евидентно ту, омогућити снажну афирмацију и на подручју књижевног стваралаштва – рекао је Радивојевић.

Др Ненад Ј. Зец је рођен 1951. године у Стригови, Поткозарје, а после основне школе и гимназије у Козарској Дубици завршио је Медицински факултет у Београду. Специјализирао је интерну медицину, а ужа специјалност му је нефрологија. Радни век провео је у Лозници, а прву књигу, збирку песама “Речи љубави”, објавио је 2014. године, коју је паралелно писао на екавици, ијекавици и икавици. И нову збирку кратких прича штампао је на ћирилици и латиници.

– Велики део живота сам живео овде у Лозници, надам се да ћу га носити једнако снажно и јако као родну Стригову, надам се да ћемо се виђати и да ће бити још оваквих тренутака када ћемо се гледати  лицем у лице. Ћутећи ми заправо кажемо толико дивних ствари које се не могу увек речима исказати и зато кажем на једном месту у књизи да најлепше риме остају незаписане јер у том тренутку уместо речи имамо само искричаве мисли које се роје. Ове вечери су емоције победиле, било је и мало суза, али то је за мене значајан моменат, представљам нову књигу и одлазим у пензију – рекао нам је др Зец после књижевне вечери након које је потписивао књиге, поздрављајући се са многим Лозничанима које је гануо својом писаном речју, али и са онима којима је током година рада помогао као изузетан медицински радник.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )