УГРАДСКОЈ УПРАВИ У ЛОЗНИЦИ – Уручене награде најбољим ђацима

УГРАДСКОЈ УПРАВИ У ЛОЗНИЦИ – Уручене награде најбољим ђацима

Nagradjeni ucenici

Ђацима генерације и ученицима основних и средњих школа у Лозници који су освојили једну од прве три награде на државним такмичењима које је организовало Министарство просвете и ове године локална самоуправа уручила је признања и новчане награде Награђено је 85 ученика, 60 основаца и 25 средњошколаца који су ове школске године освојили укупно 107 републичких награда и то, тридесет првих, 38 других и 39 трећих. Међу основцима најбоље резултате на различитим такмичењима постигли ученици школе „Анта Богићевић“ који су освојили 21 награду, а од средњошколаца гимназијалци  који су освојили шеснаест републичких награда. Из буџета града за ове намене издвојено је 791 хиљада динара. Поред награда локална самоуправа сваке године финансира и програме такмичења и смотри у организацији Министарства просвете, превоз ученика и наставника као и припреме за одржавање такмичења школе домаћина.

– Успех који сте постигли је, наравно, ваш успех, али не смемо заборавити ни наставнике који су вас свесрдно подржавали као ни родитеље који су увек уз вас, зато честитам и њима. Такмичење није само борба за добар резултат, већ представља и својеврсну промоцију школе, града, породице, али и могућност за склапање пријатељства. Свима онима који су завршили средњу школу и настављају школовање желим пуно успеха, а вама који настаљате ђачко доба у Лозници желим да и догодине освојите оволико или више награда и да се поново видимо у овој сали – рекао је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

Поздрављајући ученике Радован Дивнић, заменик  градначелника нагласио је да награде које им је град доделио треба да служе као подстрек за даље учење па ће као резултат тога уследити и нове награде.

Ђаци генерације добили су по осам хиљада динара, за освојена прва места на такмичењима ученици су добили по седам хиљада, за друго место шест, а за треће пет хиљаде динара. Поред новчаних награда ученици су на поклон добили по књигу Десанке Максимовић а ђаци генерације и бесплатне пропуснице за градски базен.

Andrijana PanticНајвише награда од свих ученика освојила је Андријана Пантић, ђак генерације у ОШ „ Мика Митровић“ у Брезјаку. Ту су прве награда на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“, на Међународним сусретима „Тахир Куленовић“, на Републичком фестивалу музичких школа, друга награда на Међународном такмичењу из солфеђа и прву на Репуличком фестивалу из камерне музике. Каже нам да је леп осећај бити ђак генерације, али мисли да је то и заслужила јер је доста труда и рада уложила током школовања. Од нове школске године биће ђак Музичке школе „Исидор Бајић“ у Новом Саду.

Strahinja NikolicСтрахиња Николића, ђак генерације у ОШ „Петар Тасић“ у Лешници каже да је лепо бити најбољи ђак у школи у којој има 80 осмака. Не мисли да учи више од осталих, али како каже, учи довољно. Од предмета најише воли математику па ће зато и уписати Математичку гимназију. Освајао је и награде и то, другу  на Републичком такмичењу из физике и трећу на интернационалној Олимпијади из математике.

David DjukicДавид Ђукић, ученик друге године гимназије, награђен је за освајање првог места на Републичком такмичењу из математике и трећег на републичком из физике. Каже да увек нађе времена за све па чак и да осваја награде, учествује у размени ученика и хору.

Ivana BurmazovicИвана Бурмазовић, ученица треће године гимназије, као и Давид није први пут примила награду од локалне самоуправе. Драго јој је што осим родитеља и наставника и неко други цени њихов рад што им даје подстрек да тако и наставе. Она је ове школске године освојила другу награду на Републичкој смотри талената из математике а планира да за годину дана упише Електортехнички факултету Београду.

Желимо им пуно среће.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )