НОВА КЊИГА ДУШКА КОРАЋА – Стихови бившег кошаркаша

НОВА КЊИГА ДУШКА КОРАЋА – Стихови бившег кошаркаша

bivsi kosarkas pise poeziju na pesnickoj veceri duska koraca foto s.pajic

Специјална болница за рехабилитацију “Бања Ковиљача” угостила је у понедељак Душка Кораћа, бившег кошаркаша Лознице, који је представио своју другу збирку песама “Висећи вртови речи”. Овај Лозничанин, висок 2,10 метара, некада је играо за Црвену звезду, МЗТ Скопље, Металац из Ваљева и Б репрезентацију Југославије, а пре две године први пут се огласио као песник, објавивши књигу “У лозничким сећањима”. Стихове је почео да објављује најпре на друштвеним мрежама, а у првој књизи објавио је 110 песама насталих само у току фебруара 2014. године.

– У новој збирци их је 111 одабраних, насталих током 12 месеци. Иначе, дневно напишем три или четири песме, које одмах поделим на читање. Бавим се љубавном поезијом а на Фејсбуку имам и своју групу “Моје песме”, где читаоци најпре могу и да их прочитају – каже Кораћ, који поред стихова пише и кратке приче.

На песничкој вечери, организованој за госте и пацијенте болнице, Душка је подржала песникиња и сликарка Биљана Манић из Београда, као и колеге лознички песници Зорка Тошић и Миољуб Ивановић, док су за музички део програма били задужени полазници креативног курса гитаре, који води Милица Ивановић.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )