У ЛОЗНИЧКИМ ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА – Директори листом поднели оставке

У ЛОЗНИЧКИМ ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА – Директори листом поднели оставке

direktori

Директори свих лозничких јавних предузећа и две установе ових дана дали су оставке које ће се данас наћи пред члановима Градског већа, а 23. јуна и пред одборницима Скупштине града. Лични разлози су најчешћи мотив који су истицали уместо одговора на питање зашто су поднели оставке и да ли су оне изнуђене

Оставке су уследиле после само седам дана од првог заседања новог сазива Градског већа на којем су  усвојене информације о резултатима пословања јавних предузећа и установа у протеклој години. Како је тада утврђено, приходи и примања у јавним предузећима су били већи за пет одсто у прошлој него у 2014. години, остварени су задати циљеви, видљива су побољшања у смањивању трошкова пословања, реализацији и уштедама.

Како ЛН сазнају, Градско веће данас би требало да утврди предлог решења о престанку мандата директора јавних предузећа „Град“, „Наш дом“, „Паркинг-сервис“, „Урбоплан“, „Јавно стамбено“, „Водовод и канализација“, Туристичке организације града, Библиотеке Вуковог завичаја и Фонда за развој града. Одмах након тога разматраће и предлоге решења о именовању в. д. директора ових предузећа.

Ако су јавна предузећа тако добро радила, а њихови директори изабрани на јавном конкурсу усред мандата, поставља се логично питање – чему оставке? То питање смо желели да поставимо најпре градоначелнику, али до закључења овог броја ЛН нисмо успели у томе, али иако су сви директори јавних предузећа били доступни нашим новинарима, нису сви били вољни ни да дају одговор на наша питања: Да ли је тачно да сте поднели оставку, ако јесте због чега и да ли је то од вас неко тражио?

Е.Л.Н

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )