ЗА НАКНАДЕ ШТЕТЕ ОД ПАСА У 2015. – Град дао 14 и по милиона динара

ЗА НАКНАДЕ ШТЕТЕ ОД ПАСА У 2015. – Град дао 14 и по милиона динара

PRAVE MILIONSKU SSTETU

Лозница је у 2015. години за накнаду штете од уједа паса луталица и њихових напада на домаће животиње из градске касе издвојила укупно 14,5 милиона динара. Према речима Томислава Арнаутовића члан Градског већа и председника Комисије за утврђивање оправданости захтева поднетих за накнаду штете од уједа паса луталица и њихових напада на домаће животиње, склопљено је  укупно 397 поравњања.

– Прошле године склопљено је 306 поравњања за нападе паса луталица на физичка лица и 91 за нападе на домаће животиње. Укупан износ поравњања за уједе је 12,9 милиона динара, а домаће животиње 1,6 милиона динара. Нажалост, овај проблем који није посебност нашег града него је присутан у целој Србијим траје па у прва два месеца ове године имамо 51 склопљен уговор о поравњању, 37 за уједе и 14 за нападе паса на домаће животиње. Укупно дат износ је нешто виши од 1,5 милиона динара, 1,3 за уједе и 262.720 динара због напада – каже Арнаутовић и додаје да комисија сада разматра пријаве за март и април.

Иначе, у 2014. је укупно склопљено 166 уговора за накнаду од напада паса луталица на физичка лица, у износу од 8,5 милиона динара и 45 за нападе на домаће животиње од 904 хиљаде динара. Тако су штете од паса луталица прошле године биле веће и пси луталице непрекидно, из године у годину, настављају да праве вишемилионску штету и упорно празне  градску касу и поред настојања локалне самоуправе да реши или бар ублажи овај проблем.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )