НОВА КЊИГА ДР ЗОРКЕ ТОШИЋ – Интерниста с душом песника

НОВА КЊИГА ДР ЗОРКЕ ТОШИЋ – Интерниста с душом песника

IMG_2622

У Библиотеци Вуковог завичаја у уторак је представљена друга збирка поезије др Зорке Тошић “На стази љубави”. Познати лознички специјалиста интерне медицине, запослена у Општој болници, докторка Зорка наставила је да пише о љубави, као и у претходној књизи “Све моје љубави”, коју је објавила 2014. године. О збирци је говорио рецензент Драган Тошић, музички програм извели су Марија и Александар Пантелић и певачка етно-група “Лозице”, док је стихове читала Бранислава Илић.

– Сви они који познају докторку Зорку Тошић, било као њени пацијенти, пријатељи, комшије, колеге, или као они који су читали њене стихове, веома лако могу закључити да је љубав неизоставни део њене душе и њеног битисања. Зато вероватно никога неће зачудити наслов њене друге збирке песама “На стази љубави”, а ни то што су и у овој збирци све песме написане у славу љубави. Ако је својом првом књигом најавила улазак у чаробни свет поета, овом, свакако потврђује да у њему има своје место. Пробуђена песникиња у њој, сигуран сам, неће више заспати. Након дугог сна, она тек хвата залет за нове стихове, нове песме – записао је Драган Тошић у рецензији збирке.

Песме су подељене у четири циклуса (Сећања, Илузије и снови, Морске и друге песме, Језик љубави) и према речима ауторке, свакој је дала део својих најискренијих осећања.

– Сви ми имамо своју стазу љубави и зато књигу посвећујем свима који воле. Моје срце ме упорно води том стазом, падала сам и устајала, али сам увек усправно корачала, мада није било лако. О тој стази сам написала књигу и у песми сам је опевала, да се не заборави – рекла је ауторка у препуној читаоници градске библиотеке.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )