НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ У ВРАЊУ – Каратисти се позлатили

НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ У ВРАЊУ – Каратисти се позлатили

Лозничани освојили четири златне и једну бронзану медаљу, а двострука школска олимпијска шампионка у Врању постала је Бранкица Неговановић. Михаило Василић у конкуренцији основаца петог и шестог разреда све борбе добио са нулом. Позлатила се и Славка Петровић

Лознички каратисти били су веома успешни у суботу на Десетој школској олимпијади одржаној у Врању од 9. до 15. маја на којој је карате први пут уврштен у олимпијски спорт. Освојене су четири златне медаље и једна бронзана. Славка Петровић изборила се за злато, у конкуренцији средњошколки прве и друге године, победивши у три меча.

 slavka petrovic– Задовољна сам јер сам победила три девојке које су од мене теже по десет килограма и то ми је посебно драго. У финалу сам се борила са Софијом Симовић која је учествовала на Европском првенству и након 3:3, прегласавањем судија победила сам са 3:0. Сада ме очекује Регионално европско првенство у јуну, а крајем тог месца и почетком јула Светски куп у Умагу – каже Славка, чланица КК Лозница и ученица Гимназије “Вук Караџић”.

Двострука школска олимпијска шампионка у Врању постала је Бранкица Неговановић из ОШ “Вера Благојевић” и КК Шампиони, Бања Ковиљача. Она је до златних одличја стигла у апсолутним катама и борбама ученица петог и шестог разреда основних школа.

brankica negovanovic– Била је јака конкуренција и зато су ми медаље још драже. На путу до финала победила сам и Ивану Ђурђевић, државну првакињу, што је велики успех. Спремам се за предстојеће Балканско првенство и надам се бар једној медаљи и на том такмичењу – каже млада шампионка.

Члан КК Лозница и ученик ОШ “Вук Караџић” Михаило Василић постао је школски олимпијски првак у конкуренцији основаца петог и шестог разреда. Све је борбе добио са нулом, а финалну са чак 6:0.

image-670d299f75f0d14c483040176a80d4ccf4e1877c0014cd16fa9f8621bf166366-V– Био је ово веома јак турнир и изузетно сам задовољан оствареним успехом. Већ у недељу учествоваћу на новосадском Дунав купу, а потом ме очекује Балканско првенство. Даћу све од себе да се и тамо окитим медаљом – обећава Василић.

У конкуренцији ученика седмог и осмог разреда основних школа бронзану медаљу освојила је Бојана Јанковић, чланица КК Јадар из Драгинца, ученица ОШ “Мика Митровић” са Брезјака. На путу до медаље остварила је четири победе и један пораз.

Скоро 400 такмичара, представника више од 220 школа, борило се за медаље на карате турниру Школске олимпијаде у Врању, а претходно је око три хиљаде ђака-каратиста прошло кроз квалификације, тако да су представници лозничких школа остварили заиста вредне резултате.

Пред њима су нови изазови са којих ће у свој град, сасвим извесно, донети нова одличја.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )