ГРУПА ПЕВАЧА КУД “КАРАЏИЋ” – Концерт посветили Наташи

koncert posvetili preminuloj ukrajinki grupa pevaca kud karadzic se oprostila od natalije despotovic foto s.pajic

Годишњи концерт група певача КУД “Караџић” посветила је Наталији Пирко Деспотовић која је преминула прошлог викенда у Украјини.  Последњи аплауз уместо минута ћутања

Група певача КУД “Караџић” из Лознице приредила је у понедељак у Вуковом дому културе годишњи концерт, посветивши га Наталији Пирко Деспотовић (58), дугогодишњој чланици ове музичке секције, која је после тешке болести преминула у ноћи између суботе и недеље у родном Запорожју у Украјини.

– Наташа је била лозничка снајка, удата за Станка Деспотовића, једног од председника КУД “Караџић”, који нас је такође заувек напустио пре две године. Изненадила нас је ова тужна вест и зато смо одлучили да годишњи концерт групе певача, који је раније био најављен, не отказујемо већ да га посветимо нашој Наташи, која је била синоним за радост и песму – каже Драган Тошић, председник друштва.

Уместо минуте чутање, Лозничани су јој упутили последњи аплауз а потом погледали кратки филм о њеном уметничком раду и наступима по којима ће је памтити Лозничани.

– Раније припремљен репертоар мало смо изменили и прилагодили ситуацији. Певали смо песме по којима је Наташа била препознатљива, посебно као солиста. Није било лако певати с тугом у срцу, али смо своје емоције усмерили ка нашој Наташи – казао је руководилац групе певача Дарко Несторовић.

Наташа је у Вуков крај дошла 1994. године, од када је и члан КУД “Караџић”, а била је професионални редитељ. Радила је на Лозничкој телевизији и ТВ Зворник, а да би остварила право на пензију, морала је да се врати у Украјину. У међувремену је преминуо њен супруг Станко. Последњи пут је у Лозници била прошле године на обележавању годишњице његове смрти. Желела је да када се пензионише дође и настави да живи у Лозници али та јој се жеља није остварила. Сахрањена је у понедељак 16. маја у Украјини.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )