МИРОСЛАВ ТОМИЋ СЕ ВРАТИО У БРАСИНУ – Спасла ме либијска војска

МИРОСЛАВ ТОМИЋ СЕ ВРАТИО У БРАСИНУ – Спасла ме либијска војска

Miroslav Tomic 2

-Тренутно и не помишљам на повратак у Либију јер желим да се опоравим после агоније коју сам преживео, као и моја породица која је са зебњом ишчекивала сваку информацију о мени после киднаповања – прича Мирослав Томић из Брасине код Малог Зворника, којег су 24. априла отели терористи Боко харама. Он се на Ђурђевдан поподне појавио на прагу своје куће на опште одушевљење супруге Јелене и своја два сина и, како каже, најбитније му је да је поново међу најмилијима.

– Сутра идем у Београд на контролу и чишћење рана које сам задобио, али се надам да ће све то брзо зацелити. Знао сам да не могу побећи од новинара, али ми сад стварно треба мало мира и одмора како бих се максимално посветио породици. Упуцан сам на два места у главу и имам доста повреда по телу, тако да ће опоравак трајати дуже, али свакако немам намеру више да се тамо враћам – рекао нам је у понедељак Мирослав.

Он је укратко препричао шта се десило тог дана када је са колегом обилазио нафтне бушотине “Месина ојл филд”, радећи извештаје за немачку фирму “Фероштал”, у којој више од две деценије ради као менаџер, и потврдио да су га отели припадници Боко харама.

– Када сам оставио колегу, запутио сам се на друго радилиште и убрзо су ме пресрела три мушкарца са пушкама на чијим кундацима је писало ИСИС. Везаних руку убацили су ме у пртљажник мог џипа, а онда су се убрзо заглавили у песку. Даље сам ја наставио да возим јер они нису знали енглески језик па нису могли да користе навигацију. То ми је и спасло живот. Три дана смо тумарали без хране и воде. У једном тренутку сам покушао да побегнем и тада сам упуцан и рањен. Када сам помислио да је дошао крај, појавила се либијска војска, племена Табу, која ме спасла и потом пружила медицинску помоћ. Њима сам захвалан што сам данас у свом дому – прича Мирослав и додаје да је своје спаситеље позвао да га посете у Србији како би им се барем симболично одужио, дружењем у његовом завичају.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )