БОКС – ЛОЗНИЦА ЧВРСТО ДРЖИ ПРВО МЕСТО – Пао и Крагујевац

БОКС – ЛОЗНИЦА ЧВРСТО ДРЖИ ПРВО МЕСТО – Пао и Крагујевац

boks (1)

Боксери Лознице настављају “тортуру” на рингу над осталим екипама. Прошле недеље савладали су Крагујевац са убедљивих 12:2 и једина су непоражена екипа у првенству Србије. Лознички љубитељи бокса добро су попунили халу “Лагатор” очекујући још један спектакл на рингу. Екипа Лознице дочекала је госте из Крагујевца у моћном саставу. То је изгледа уплашило Крагујевчане због чега чак три борбе нису одржане. Себастијан  Шаћири требало је да се састане са Данијелом Домоношом, али се боксер гостију није појавио. Без борбе меч је добио и  Дамир Плантић, појачање из Хрватске, освајач медаља на највећим европским и светским такмичењима. Његов ривал требало је да буде Милош Терзић, али до тог дуела, иако је Терзић био у хали, није дошло. Љубимац лозничких навијача Владан Бабић није морао да овог пута одлучује о победнику меча. Његов противник Слободан Вулетић није се појавио на рингу.

Одржане су четири борбе, а домаћи боксери били су много бољи. Милош Јанковић је без много муке савладао чврстог Слободана Митровића. Петар Перић није имао довољно снаге да озбиљније супротстави расположеном Стеви Крнићу  тако да су бодови у овој борби припали госту. Александар Дреновак још једном је потврдио да је један од најбољих српских боксера. Тек што је почео меч тако снажно је “опалио” Немању Бојовића да се овај нашао у ногдауну. Тренер гостију бацио је пешкир јер није желео да продужи неравноправну борбу. Победа је припала сјајном Дреноваку. Тони Филипи и Андреја Давидовић водили су прави мали “рат” на рингу током девет минута, а победа је заслужено припала домаћем борцу. Убедљив тријумф Лознице за прво место на табели.

– Очекивали смо квалитетнији меч. Ми смо нашу екипу добро “скоцкали” и надали смо се да ће и Крагујевчани доћи у јачем саставу, али то се, нажалост, није десило. Више него заслужено славили смо у овом мечу и тако још једном потврдили да смо најозбиљнији кандидати за титулу. У Лазаревцу нас 21. маја очекује много тежи меч против истоименог противника. Припремамо једно изненађење за домаћина. Наше редове појачаће још један репрезентативац Србије и верујем да ћемо и из овог меча изаћи као победници – оптимиста је Милан Марковић, спортски директор БК Лозница.

Мечу је присуствовао и Боно Бошњак, председник БС Хрватске и члан ИО Европске боксерске федерације. Он је истакао да му је драго што је покренуто лигашко такмичење у Србији и верује да ће то допринети популаризацији бокса. Формирање регионалне лиге, за коју се залаже и председник БК Лозница Александар Рисимић, један је од најважнијих корака у подизању квалитета бокса у региону- подсетио је он.

– Има добрих, перспективних боксера. Верујем да ће, ако наставимо добро да радимо, на наредним Олимпијским играма бити много више боксера са простора бивше Југославије. Увелико радимо на покретању Регионалне боксерске лиге. И у Лозници смо разговарали о томе. Верујем да ће веома брзо доћи до реализације. Сигуран сам да ће бити веома квалитетна, а такмичиће се од шест до осам клубова. Ако буде интересовања, можда организујемо и Другу регионалну лигу – поручио је Бошњак.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )