АГОНИЈА МИРОСЛАВА ТОМИЋА ИЗ БРАСИНЕ – Отет па ослобођен у Либији

АГОНИЈА МИРОСЛАВА ТОМИЋА ИЗ БРАСИНЕ – Отет па ослобођен у Либији

miroslav 1

Мирослав Томић (46) из Брасине, који је прошлог викенда киднапован у Либији, према писањима медија ослобођен је у уторак поподне, а у среду ту вест је потврдила  Министарству спољних послова Србије немачка компанија у којој је запослен.

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић изјавио је агенцији Бета да се Томић јавио компанији “Фероштал”, али да не зна друге детаље о његовој отмици.

Дан после сазнања шта се десило Томићева породица, коју смо посетили у Брасини била је у потпуном шоку. Његова супруга Јелена са двоје малолетне деце није била у стању да изађе из куће нити да даје било какве изјаве новинарима, али је њена сестра потврдила да је Јелена о судбини свог супруга обавештена у понедељак телефоном.

– Звали су је из немачке фирме у којој Мирослав ради и обавестили шта се догодило. О другим детаљима је, као и сви ми обавештена сам преко медија. Молимо вас да је разумете, али она нити може да говори од бриге, нити има шта друго да каже. Све што знате ви, то зна и она – рекла је Јеленина сестра, која није желела да јој се име помиње у новинама.

Капија на уласку у двориште куће Томића била је у уторак широм отворена, а под настрешницом је стајао упаркиран један аутомобил. Њихов рођак и први комшија такође је рекао да не може да верује шта их је снашло.

– Био сам са Мирославом пре три недеље, седели смо у дворишту и пили кафу. Имао је планове за лето, а ето, сад се ово догодило. Реч је о вредном човеку који ради у Либији, на нафтним пољима 1.200 километара удаљеним од Триполија. Никада није имао никакве проблеме и лепо се скућио. Надамо се да ће све бити у реду и да ће се брзо појавити на капији своје куће – казао је Мирослављев рођак из брасиначког засеока Липе.

Томић је запослен у немачкој компанији “Феростал”, а  отет је код нафтне бушотине “Месина оилфилд”, која је у власништву компаније “Арабиан голд олив компани” и не налази у зони сукоба, због чега се претпоставља да су отмицу извршиле локалне криминалне групе, највероватније како би тражиле откуп.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )