У СУБОТУ НА ГУЧЕВУ ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ПЛАНИНСКОМ ТРЧАЊУ – Кроз шуму до титуле

Појединачно првенство Србије у планинском трчању за сениоре и млађе од 16, 18 и 20 биће одржано у суботу на Гучеву, а надметање ће бити отворено у 11 сати. Град Лозница је покровитељ трке чију је организацију Атлетски савез Србије (АКС) поверио београдском клубу Церски јунаци. Очекује се учешће до стотину атлетичара који ће се за наслов државног првака борити ван уређених стаза у такозваном офроуд трчању у два круга путањом дугом хиљаду метара са висинском разликом од 80 метара.

– Ово је одлична прилика да промовишемо не само спортске, већ и туристичке потенцијале Гучева и да учврстимо и подигнемо на још виши ниво сарадњу са националним спортским савезима. Најављени су такмичари из наших најбољих клубова и очекујемо да ово буде леп догађај који је, иначе, увршћен и у такмичарски календар АКС. Надамо се да ћемо после суботње трке постати стална база ове врсте такмичења – каже члан Градског већа Лознице Дејан Сталовић.

Старт ће бити код одмаралишта на Гучеву, а требало би да буде приређена и трка за рекреативце.

Лозница већ дуго има успешну сарадњу са националним спортским савезима и Олимпијским комитетом Србије (ОКС). Сталовић каже да је из ОКС стигла добра вест да је рвач Виктор Немеш, капитен Лознице у надметању “Спортски изазов”, у суботу остварио олимпијску норму и биће путник за Рио де Жанеиро. Како су рекли из Комитета, Виктор сматра да му је и то што је био капитен Лознице у победи над Шапцем на неки начин донело срећу јер му је наш град пожелео пласман на Олимпијске игре.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )