БРОНЗА ЗА ФОТОГРАФИЈУ – Ванземаљци дошли по “Вискозу”

БРОНЗА ЗА ФОТОГРАФИЈУ – Ванземаљци дошли по “Вискозу”

vanzemaljci dosli po viskozu

Фотограф Пантелија Илић из Лознице освојио је бронзану медаљу на другом међународном салону фотографија “Сингидунум 2016”, коју је организовала “Србија фото” из Београда. У категорији “Експеримент”, награђена је његова фотографија “Ми дођосмо”, за коју аутор каже да би могла да се зове и “Ванземаљци дошли по “Вискозу”.

– У овој категорији су фотографије дорађене дигиталним техникама. Инспирисан сам пропалом фабриком, која је својевремено запошљавала близу 12.000 радника из Подриња, Јадра, Семберије, Рађевине и Азбуковице. Своју замисао о крају некадашњег хемијског гиганта представио сам на овој фотографији коју ће публика моћи да види и на мојој другој самосталној изложби “И би светлост”, од 16. до 18. априла у Омладинском центру. Можда би “Вискозу” једино ванземаљци могли да изместе са локације између Лознице и Бање Ковиљаче  – каже Илић.

Златна медаља у овој категорији додељена је фотографу Драгану Миленковићу, а сребрна Жељки Гавриловић, док је за салон пристигло укупно 4.304 фотографије од 304 аутора из 55 земаља. Примљено је 1.459 снимака од 290 аутора, који су конкурисали за неку од награда у више категорија.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )