УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ “КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ” – Признања за успешне

kapetan misa

Агенција “Медија инвент”, Универзитет у Новом Саду и Град Лозница, организовали су у понедељак у Вуковом дому културе доделу признања “Капетан Миша Анастасијевић”, које се даје за посебне пословне и друштвене резултате у току једне календарске године. Кандидати су бирани из Лознице и Подриња, а ово својеврсно оцењивање и вредновање предузетничког стваралаштва, организује се у оквиру пројекта “Пут ка врху”, који је настао  пре 16 година са основном идејом  афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије, уз подршку Привредне коморе Србије, ПК Војводине и Регионалних привредних комора. Признање је додељено за 22 привредна и друштвена субјекта из подрињског региона али међу награђенима су  и амбасадори Италије и Јапана, као и представници УСАИД-а за Србију. Установљено признање (плакета и златник са ликом капетана Мише, познатог српског трговца и добротвора из 19. века) уметничко је дело Љубише Манчића, академског вајара из Београда, а награђенима су га уручили песник Перо Зубац и директор “Медиа инвента” Владо Маркановић. Награду за личност године добио је градоначелник Лознице Видоје Петровић, који је уз довродошлицу гостима и честитке награђенима поручио да се капетан Миша Анастасијевић кроз манифестацију “Пут ка врху” још више приближио “земљацима Вука Караџића, који је својим делом ударио темеље савремене Србије”.

– Приближио је и окупио све нас који волимо да радимо, градимо и остављамо дела иза себе у разним областима живота и рада. Славећи и захваљујући се капетану Миши, ми се обавезујемо и заветујемо да ћемо и даље радити и градити, на понос и на услугу своме роду и својој отаџбини – рекао је Петровић.

Свечаност су увеличали чланови групе певача хора КУД “Караџић”, којим руководи Дарко Несторовић, ученици Музичке школе “Вук Караџић”, а посебно задовољство што присуствују оваквом скупу изразили су представници амбасада Јапана, која је добила признање за добротворство и јачање пријатељских веза народа Србије и Јапана, и Италије, награђене за сарадњу, разумевање и ширење пријатељства. Епископ шабачки Лаврентије добитник је признања за светосавски пут задужбинарства и неговање традиције, организација УСАИД-Србија, за подршку развоју и унапређење  квалитета живота, као и Стална конференција градова и општина Србије као најбољи партнер. Признање је додељено и компанији “Чаброс дрвна индустрија” за квалитет, лозничком предузећу  “Стим-импорт” за унапређење технологије и међународне стандарде, а за најбољи аграр у региону признање је уручено “Задругару” из Љубовије, чији је директор Живорад Павловић. Признање за најбољи породични бизнис добила је фирма МБМ “Рад” из Лознице (директор Бранислав Шотра), а за пословну визију Миленко Божић, власник компаније “Натура трејд” из Лознице. Зоран Грујичић, академик СКАНУ, власник  компаније  “ГМЗ Ерваматин” проглашен је за најменаџера у региону, а Кланица и прерада меса “Два брата” из Козјака за најбоље мало предузеће. Опште удружење предузетника из Лознице награђено је за унапређење привредног амбијента, а етно-село “Сунчана река” из Горње Ковиљаче за афирмацију туристичких потенцијала. Специјална болница за рехабилитацију “Бања Ковиљача” награђена је за изузетан допринос развоју здравственог туризма, а Удружење бубрежних болесника “Реналис” за јачање и промовисање основних људских права особа са инвалидитетом. Ловачко удружење “Гучево” добило је признање “Миша Анастасијевић” за очување дивљачи и природне средине, а позориште  КУД “Караџић” за традицију и пројекте у култури. Основна музичка школа “Вук Караџић’ нашла се међу добитницима признања за неговање музичке културе међу младима, а Димитрије Павлов, ученик Гимназије “Вук Караџић”, за успех на научној Олимпијади у Јужној Кореји. Награду “Капетан Миша” за висок ниво здравствених услуга добио је др Владимир Гајић и његова одринација у Козјаку.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )