ГРАЂАНИМА ЛАКНУЛО – Асфалт стигао у Дринску

ГРАЂАНИМА ЛАКНУЛО – Асфалт стигао у Дринску

ASFALT U DRINSKOJ

Од прекјуче се у делу Дринске улице, из правца пружног прелаза, зацрнио нови асфалт па мештани више неће лети ходати и возити по рупама и прашини, а зими по блату. Дринска улица је дугачка више од два и по километра и кључна је саобраћајница Лозничког Поља у коме живи око осам хиљада становника.

Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића, жеља локалне самоуправе била је да се ова улица што пре реконструише, пре две године урађена је  фекална канализација на 1.300 метара, а сада је готова и кишна канализација у дужини од 1.750 метара започета крајем прошле године.

– На задовољство, пре свега мештана Лозничког Поља и Дринске улице она се асфалтира у дужини од километар и ширини од шест метара, а вредност радова који се данас завршавају је 35,5 милиона динара и то је прва фаза. Пошто имамо урађене фекалне канализације још 275 метара ми смо расписали малу јавну набавку и чим буде завршена наставићемо и асфалтирање тог дела улице. Даљи радови зависе од пројектног решења за фекалну канализацију, односно хоће ли она продужити Дринском или неће, а ако не продужава, имамо отворен простор да даље завршавамо ову улицу – казао је прекјуче Ђокић.

Према његовим речима, одмах по завршетку овог посла машине се пребацују даље, прво у Лешницу,   где ће бити асфалтирана Улица Хајдук Станка, онда у Стражу, Доњи и Горњи Добрић, Руњане, Липницу, Трбушницу, МЗ 4. јули, Драгинац, где се ради кружни ток, одатле у Јаребице и Велико Село и у овој години биће по МЗ завршено скоро 12 километара асфалта.

Због асфалтирања су најзадовољнији житељи Дринске. Чеда Видаковић, који овде живи од 1963, каже да је  улица је рађена 1970. године и да од тада у њу није ништа улагано.

– Данас имамо асфалт и то нам много значи. Овде није могло да се дише од прашине, деца су оболевала од бронхитиса и није нам било лако. Пре две године је урађена канализација, тада је обећан пут и сада је то испуњено и имамо лепу улицу – рекао је он.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )