У КРУПЊУ – Реконструкција водоводне мреже

У КРУПЊУ – Реконструкција водоводне мреже

krupanj

У Крупњу ће ускоро почети реконструкција водовода “Голубац”. У току је тендер за извођаче радова. Водовод је дуг 2,7 километара, а планирана је замена цеви фи 80 цевима фи 160.

– Када посао буде завршен, до Крупња ће стизати дупло више воде за пиће него што је то било до сада. То је веома важно за нашу општину поготово у летњем периоду. Вредност инвестиције је 22 милиона динара, а посао реализујемо у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањем. Новац је обезбеђен. Канцеларија за управљање јавним улагањем финансира 40 одсто вредности радова, а преостали износ обезбедили смо у буџету општине – каже Раде Грујић, председник Општине Крупањ.

У току је и изградња четири моста, изградња још два је уговорена, за један је расписан тендер, а један мост је у фази пројектовања. Укупна вредност инвестиције за осам мостова који треба да буду изграђени до краја године је стотину милиона динара.

– Радови на започетим мостовима добро напредују и верујем да ће бити завршени у планираном року. У току је тендер за извођача радова на мосту на реци Ликодри према Добром потоку. Вредност инвестиције је 16 милиона динара. Општина Крупањ финансира пројектовање и надзор, а радове Канцеларија за управљање јавним улагањима. По истом принципу градиће се и мост на реци Кржави. Радови треба да почну 29. марта. Набујала река је у мајским поплавама пре две године однела мост и од тада мештани користе војни понтонски мост који ће до почетка радова бити демонтиран – каже Грујић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )