КОНАЧНО – Завршен мост у Драгинцу

КОНАЧНО – Завршен мост у Драгинцу

U MARTU 2016.

После 22 месеца завршени су радови на бетонском мосту у Драгинцу. Према последњим информацијама, добијеним уочи закључења овог броја ЛН (среда), мост свечано треба да буде отворен ових дана и  мештани овог, али и више околних села поново ће  возилима на стари начин моћи да прелазе Јадар.

Почетком ове седмице завршено је обележавање око 500 метра новог асфалта урађеног од ваљевског пута до моста, постављени су расвета и металне банкине, а у уторак су већ увелико уклањане машине и опрема с моста. Недавно оштећен привремени алтернативни замљани прелаз је поправљен и од прекјуче је требао да буде поново у употреби док не буде званично пуштен саобраћај преко моста. Ових дана рађена су неопходна испитивања моста, остало је да се уклони скела око бетонског стуба, а данас треба да дође  главни надзорни орган. Пешаци су почетком седмице прелазили санирани мост задовољни што је коначно добио стари изглед.

– Кажу да ће саобраћај преко моста пустити за који дан и хвала Богу да то дочекасмо. Видимо да је све завршено, али се колима још не може преко док не буде званично отворен за употребу. Кад смо чекали скоро две године можемо још неки дан. Сад ћемо поново до Лознице моћи  краћим путем и више нећемо, као минулих месеци, стрепети од сваке кише хоће ли Јадар затворити понтон или порушити насип – каже један од мештана Драгинца који је у уторак пешице хитао преко моста.

Мост у Драгинцу онеспособљен је за саобраћај у мају 2014. године. Тада је под  налетом набујалог Јадра дошло до потонућа средњег стуба због чега је мост је напукао по средини, а дошло је и  до рушења насипа прилазног пута до њега. Мештани су дуго чекали санацију моста, а незадовољни су прошле године у априлу тражећи од надлежних да се посао што пре уради чак једном и блокирали саобраћај на Карлагану.  У минуле готово две године било је више обећања и најављивано је неколико рокова завршетка моста који је сада напокон готов. Још само да и званично буде отворен.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )