ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ – Помоћ Ивани и Милошу

Humanost na prvom mestu - Fudbalerke SES i Crvene zvezde

Фудбалерке Средње економске школе и мушка средњошколска селекција одиграли су ове недеље хуманитарне утакмице са екипама београдске Црвене звезде и ПЕП-а за помоћ Лозничанима Ивани Глигорић и Милошу Радовановићу који воде борбу са тешким болестима. Продајом улазница прикупљено је 30 хиљада динара, а акција се наставља

Средња економска школа (СЕШ), београдска Висока школа за пословну економију и предузетништво (ПЕП) и УФК “Лагатор” приредили су у уторак две хуманитарне футсал утакмице за помоћ Лозничанима Ивани Глигорић (17) и Милошу Радовановићу (24) који воде борбу са тешким болестима. У првом дуелу састале су се играчице женског “Б” тима Црвене звезде предвођене Јованом Ивановић, другом вратарком првог тима, и женска селекција СЕШ, окружне шампионке у малом фудбалу, а у другом мушка средњошколска селекција града Лознице и екипа ПЕП-а.  Према речима Борисава Карајичића из УФК “Лагатор”, у акцији је, продајом улазница по цени од сто динара, прикупљено 30 хиљада динара.

– Ово је само почетак и сви клубови који се такмиче у нашој установи подржаће акцију продајом карата на својим утакмицама, а 26. марта у хали ће бити одржан хуманитарни турнир јавних предузећа. Овде смо да помогнемо Ивани и Милошу да се опораве – каже Карајичић.

Утакмицама су присуствовали Милош и Иванин отац Добривоје и изразили захвалност свима који су манифестацију подржали. Радовановић је указао на то да лечење захтева доста издатака и да је сваки динар битан, нагласио да му много значи акција која је организована да им се помогне и што се неко тога уопште сетио. Иванин отац каже да девојчицу на Бањици очекује тешка операција натколенице и дуг опоравак.

– Жао ми је што Ивана није ту јер је страствени навијач Црвене звезде. Она је раније учествовала у оваквим акцијама, а сада је дошло време да је њој потребна та врста подршке. Захвални смо свима јер нам ово много значи, пре свега као велика морална подршка – рекао је Глигорић.

Миодраг Деспотовић, директор СЕШ, и Зорана Никитовић, доцент на ПЕП-у, рекли су да су и хуманитарне акције део дугогодишње успешне сарадње две установе и захвалили се гледаоцима и директорима јавних предузећа и установа који су се одазвали позиву да помогну младим суграђанима.

У два футсалска дуела није био битан резултат, али су оба завршена истоветно, са по 4:2 за госте. Лозничанке су се трудиле и биле равноправне на терену, а момци су дуел схватили озбиљно и играли су мушки. Мада су Београђани победили, није много недостајало да на крају буде сасвим другачије.

Велика је штета што је у сали било свега четрдесетак гледалаца јер би атмосфера била много лепша да су трибине биле попуњене, а то би био и својеврсни замајац за наставак ове хуманитарне акције и, како рече Иванин отац, неопходна морална подршка овим двома младих.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )