ПОСЛЕ СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ – Преко моста од уторка

ПОСЛЕ СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ – Преко моста од уторка

JOSS MALO PA GOTOVO

Од наредног уторка ће, уколико све буде како је планирано, први пут од маја 2014. године житељи Драгинца и околних села поново возилима преко бетонског моста прелазити Јадар. Сви радови су завршени и остало је само да се мост асфалтира и званично пусти у саобраћај.

– На мосту је ове седмице рађена изолација и после ње следе два слоја асфалта од по четири сантиметра, основни и хабајући. Приступну саобраћајницу од ваљевског пута до моста, дугачку 501 и широку четири и по метра,  радимо ми и очекујемо да асфалтирање почне 11. марта.  Све друго је завршено – каже за ЛН помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.

Свима које пут води ка Драгинцу и из Драгинца коначни завршетак радова на мосту донеће велико олакшање. Више се неће нервирати због хировитог Јадра који им је и претходних дана доносио главобоље  јер је прекидао привремени земљани прелаз. Тако је и у  понедељак поново отворен тај прелаз, до игралишта, како би се спречило да га вода потпуно однесе.

Завршетком моста биће завршена сага започета у време мајске поплаве претпрошле године када је због потонућа средњег стуба мост напукао по средини, али је одмах  оспособљен за прелаз пешака. Преко Јадра се од августа 2014. ишло понтонским мостом, да би од октобра прошле године био урађен  земљани прелаз, а фирма “Инграп”, изабрана од стране ЈП “Путеви Србије” започела  је поправку моста. Рок за завршетак радова био је 120 дана, односно до 13. јануара, али није реализован. Онда је мост подигнут у првобитан положај, средњи бетонски стуб је уклоњен па је урађен нов, а сада је дошло и време да се посао финишира.

Мост у Драгинцу саграђен је пре две деценије, а његово отварање жељно очекује неколико хиљада житеља из више околних села.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )