КОНЦЕРТ “ДУА ПОНТЕ” – Вече емоција и гитаре

КОНЦЕРТ “ДУА ПОНТЕ” – Вече емоција и гитаре

DUO PONTE I SASA VASIC

После годину дана, “Дуо Понте” поново одушевио Лозничане. Гост концерта поп-певач Саша Васић пожелео нови сусрет са овдашњом публиком

Други концерт словеначко-српског “Дуа Понте” у Вуковом дому културе у понедељак је поново окупио љубитеље гитарског звука и врхунске вокалне интерпретације, а Аља Петриц, вокална солисткиња, и Дамјан Станишић, магистар гитаре, Лозничанин, који живи и ради у мариборској музичкој школи, потрудили су се да ово вече испуне емоцијама и квалитетним програмом. Поред њиховог репертоара, Лозничани су могли да чују и музицирање поп-певача Саше Васића, који је био специјални гост концерта.

– Са Сашом сарађујем већ неколико месеци и заједно припремамо његов компакт-диск на којем ће се представити у једном другом светлу. Вечерас је био наш гост и публика је чула део тог материјала. Иначе, са Аљом сам извео потпуно другачији програм у односу на концерт од пре годину дана. У складу са именом нашег састава, трудимо се да музиком градимо мостове и зато изводимо композиције од Балкана до Аргентине. Уз концерте који нас очекују у наредном периоду, радујемо се турнеји са гитаристом Едином Карамазовим, која ће почети у септембру – каже Дамјан Станишић и подсећа да је ово његов четврти концерт у родном граду, а трећи у сарадњи са КУД “Караџић”.

Гост вечери Саша Васић први пут је наступио у Лозници и како је обећао публици, потрудиће се да у што краћем року приреди свој концерт у Вуковом завичају.

– Први пут сам овде захваљујући Дамјану с којим сам се упознао преко “фејсбука”. Предложио ми је да нешто заједно урадимо, дошао код мене у Београд и убрзо смо почели с пробама. До тада нисам размишљао да ћу сарађивати са класичним гитаристом, али ми је Дамјанова идеја јако занимљива. Концерт у Лозници је наш први заједнички наступ и одушевљен сам публиком која ме чак вратила и на бис. Надам се да ћу ускоро поново доћи да јој се одужим на топлом пријему. Волим акустичну музику и сарадња са Дамјаном ми је велики изазов, никада га до сада нисам слушао на неком концерту па је ово била прилика да и то доживим заједно са Лозничанима – казао је за наш лист Саша Васић и најавио да крајем марта објављује свој нови сингл, као увертиру за следећи албум који би требало да се појави до краја године.

После Лознице, “Дуо Понте” у уторак је имао концерт у Сарајеву, јуче у босанском Прњавору (Културни центар), а вечерас ће их видети публика у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )