УДРУЖЕЊЕ ОСИ “ЛАГАТОР” – Ниче кућа за Раденка

УДРУЖЕЊЕ ОСИ “ЛАГАТОР” – Ниче кућа за Раденка

POCELI RADOVI NA KUCI ZA ALIMPICA

Чланови Удружења грађана особа са инвалидитетом “Лагатор” почели су пре десетак дана изградњу куће за Раденка Алимпића (57) из Лешнице. Он је њихов члан и донедавно је живео у веома лошим условима, у просторији са земљаним подом и бетонским плафоном од само пет квадрата, па су решили да му омогуће пристојан кров над главом.

Према речима извршног директора Удружења “Лагатор” Горана Петронића, урађен је темељ, ових дана почеће зидање, а временске прилике нису дозволиле да радови крену раније, као што је то било планирано.

–  Скоро сав материјал је допремљен, а радиће наши чланови, молери, електричари и остале занатлије. Кућа ће на површини од око 37 квадратних метара имати дневни боравак, собу, купатило и ходник. Очекујемо да за месец дана кућа буде урађена до прве плоче, а да се Раденко усели на пролеће. Он је недавно, у истом, старом објекту где је живео, премештен у просторију од 12 квадрата која је комплетно сређена и сада у пристојним условима за живот  чека усељење у нову кућу. У акцију прикупљања новца за нову кућу укључила се већина лозничких школа, а помажу нам и многи предузетници – каже Петронић и подсећа да је Удружење ОСИ “Лагатор” свом члану Мирославу Томићу из Текериша за нешто више од месец дана саградило и опремило нову кућу у коју се уселио почетком децембра.

Ове седмице у просторијама удружења почела је да ради њихова креативна радионица у којој је ангажовано десетак жена. Оне раде предмете који ће бити понуђени на њиховом штанду за Дан жена, а имају и наруџбине из неколико сувенирница. Иначе, један члан ОСИ “Лагатор” у недељу иде у Франкфурт где ће успоставити везе са тамошњим хуманитраним организацијама како би убудуће њихове акције подржавала и наша дијаспора, а други је са истим намером отишао у Швајцарску.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )