МИНИСТАР ВУЛИН ПОСЕТИО КОВИЉАЧУ – Нећемо умањивати социјална давања

МИНИСТАР ВУЛИН ПОСЕТИО КОВИЉАЧУ – Нећемо умањивати социјална давања

VULIN 3

– Ми водимо рачуна о онима који су у нашим институцијама, али помоћ државе је првенствено потребна породици да сачува дете – рекао је прекјуче министар Александар Вулин приликом посете Дому за децу и омладину “Вера Благојевић. У протекле две године Влада Србије за опремање ове установе издвојила је 2,8 милиона динара

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је у среду Дом за децу и омладину “Вера Благојевић” у Бањи Ковиљачи, где је смештено петоро деце без родитељског старања,  у оквиру Мале домске заједнице и једанаесторо деце са сметњама у развоју. Са руководством дома, градоначелником Лознице Видојем Петровићем и његовим сарадницима обишао је све просторије у овој установи, поразговарао са штићеницима и запосленима и подсетио да су Влада Србије и ресорно министарство у 2015. години за опремање кухиње, видео-надзор и машине за одржавање и уређење дворишта издвојили два милиона динара и још 800.000 за друге потребе у 2014. години.

– Држава је уложила  270 милиона динара и у све друге институције које се брину о положају деце без родитељског старања. Процес лиценцирања за нас је изузетно важан јер хоћемо да ниво квалитета услуга свих наших корисника буде на највишем нивоу. Никада се у историји социјалне заштите није оволико улагало за ову намену – истакао је министар. Он је указао да је поред новца, за функционисање оваквих установа, важан и однос запослених, социјалних радника, дефектолога, помоћног особља, куварица и чистачица, који живот ове деце чине могуим.

С.Пајић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )