ЈАВНИ СЕКТОР ЛОЗНИЦЕ – Траже сагласност за запошљавања

ЈАВНИ СЕКТОР ЛОЗНИЦЕ – Траже сагласност за запошљавања

milojka

Град Лозница према одлуци Владе о максималном броју запослених на неодређено време у јавном сектору има право на  960 људи, стотинак више него што их сада има. Према речима начелнице градске управе Милојке Смиљанић, Лозница је једна од ретких локалних самоуправа која нема прекобројни  већ јој требају нови радници.

– Имамо скоро сто запослених мање, али је начин како да попунимо та радна места мало проблематичан. После 31. марта, у складу са Законом о максималном броју запослених   локалне самоуправе које имају мањак запослених моћи ће да примају нове раднике без сагласности владе, међутим, сходно Закону о буџетском систему били смо  обавезни да масу плата смањимо за три одсто у односу на прошлу годину. Тако сада не можемо примати нове запослене, а да не повећамо масу за плату. Ових дана обратићемо се Влади Србије и тражити да нам дају сагласност за повећање броја запослених и за повећање масе за плате. Надамо се да ћемо у томе успети, како бисмо могли да примамо неопоходне стручне кадрове без којих нам је рад знатно отежан – каже Милојка Смиљанић.

Она објашњава да је у току израда правилника о систематизацији радних места који се усклађује са законским променама и  потребама посла.

– Очекујемо да за десетак дана буде донет правилник о систематизацији на нивоу свих јавних служби у граду који ћемо упутити ресорном министарству. Важно је да створимо што бољу организацију и побољшамо кадровску структуру, квалификационо и старосно. Фале нам кадрови у пореској администрацији, где је запослено само шесторо људи који треба да издају више од сто хиљада решења, затим, у Одељењу за планирање и изградњу, грађевински и саобраћајни инспектори, правници, и надамо се да ћемо решити тај проблем у наредном периоду – каже Смиљанићева.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )