ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА “НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА” – Почињу предизборну кампању

ВЕЧЕРАС ПРЕМИЈЕРА “НАРОДНОГ ПОСЛАНИКА” – Почињу предизборну кампању

scenske probe u zavrsnoj fazi

После два одлагања, због усклађивања обавеза глумаца и редитеља, Лозничани ће вечерас коначно видети премијеру представе “Народни посланик” Бранислава Нушића, коју ће извести позориште КУД “Караџић”. Велика глумачка екипа, њих двадесет, предвођена редитељем Драганом Остојићем из Кикинде, обећава одличан комад и, како су најавили у понедељак на конференцији за штампу, са овом представом крећу у своју “предизборну кампању”, два месеца пре очекиваних “правих” и “званичних” избора у Србији. Овај Нушићев комад никада до сада није игран у лозничком позоришту и према речима редитеља уложен је велики напор да се направи одлична представа.

– Поклопило се да изводимо “Народног посланика” у време када се припремају званични избори, али то је случајност јер су избори у овој земљи, нажалост, веома чести тако да Нушићеви комади могу бити играни у свако време. Проблеми о којима прича у свом делу и данас су актуелни, и код нас и у региону, исте ствари нам се догађају толико година. Политика је у самом нашем бићу али, пошто ми то доживљавамо врло наивно, зато на крају прича постаје права комедија коју је Нушић и написао. Публика ће лако моћи да се поистовети са ликовима али и да се запита чему то нама уопште служи јер је све доведено до апсурда, како се представа и завршава – каже редитељ Остојић.

Управник позоришта и један од глумаца у представи Зоран Грујић каже да је сигуран да ће се представа дуго задржати на репертоару и да ће је Лозничани радо гледати.

– Ми почињемо предизборну кампању, када је реч о представи, и задовољство нам је да је играмо баш у изборној години. Глумачка екипа је велика а помогли су нам и чланови из других секција, из групе певача и фолклорног ансамбла. Добро је и то што нас старије глумце има ко да наследи у следећој сезони јер се у овој представи појављује много младих глумаца – каже Грујић.

Премијера представе је вечерас у 20 часова.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )