У КОЗЈАКУ НАШЛИ НАЧИН ДА ИСКОРИСТЕ ДОМ КУЛТУРЕ – Фудбал на вештачкој трави

У КОЗЈАКУ НАШЛИ НАЧИН ДА ИСКОРИСТЕ ДОМ КУЛТУРЕ – Фудбал на вештачкој трави

Vestacka trava u kozjackom domu kulture

У домовима културе обично се одвијају неки други програми, а не фудбалске утакмице, али у Козјаку није тако. Уместо паркета који је поплава дотукла, недавно је у сали козјачког дома културе постављена вештачка трава за мали фудбал, исцртане су беле линије и сада је то место окупљања и младих и старијих Козјачана. Председник Савета месне заједнице Иван Степановић каже да другог решења у овом тренутку није било.

– Сала је била поплављена 2014. године, а до пре пет, шест година нисмо ни смели да погледамо, како је изгледала. Пошто нам је дом скоро равног темеља са тлом, влага се лако увлачи чим падне киша, тако да је ова вештачка трава, отпорна на влагу, заиста једино и идеално решење. Ми као село обично учествујемо у свакој акцији која се код нас спроводи, али у овој нисмо и све је добијено од Града. Ми смо само купили голове – каже Степановић додајући да се у сали може играти и одбојка, а на бини заштићеној мрежом налази се сто за стони тенис.

Према његовим речима, салу користе ученици, деца и одрасли, а када се терен покрије дебљом фолијом, може се употребити и за друге програме. Коришћење се симболично наплаћује због потрошње електричне енергије.

– Нисмо ми фирма па да зарађујемо. Ово припада целом селу, свим Козјачанима и сматрам да се можемо поносити јер мислим да ниједан дом културе нема то што наш има – каже председник месне заједнице која је нашла начин да корисно употреби простор у центру села.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )