БОКС – Креће лига

БОКС – Креће лига

boks (2)

Боксерски савез Србије коначно је донео одлуку о покретању лигашког такмичења. После много година клубови ће се такмичити у екипном првенству. Овај некада један од најтрофејнијих спортова у нашој земљи спао је на ниске гране. Све је мање младих који желе да се баве овом вештином, клубови су у финансијским проблемима, а већ дуго наши боксери на међународним такмичењима нису остварили неки запажен резултат.

Недавно је у просторијама БСС одржан састанак представника савеза и заинтересованих клубова на коме је договорено покретање лиге  која би могла да допринесе омасовљењу “племените вештине”, као и да врати публику на боксерске приредбе.

Александар Рисимић, председник БК Лозница, каже да без лиге нема бокса у Србији.

– Заговорник сам овог такмичења и убеђен сам да је лига спас за бокс у нашој земљи. Верујем да је то једини начин да се публика врати на боксерске мечеве. Знам да је криза, да је беспарица, али сигуран сам да ће, када такмичење почне, клубови имати помоћ локалних самоуправа. Бокса у Лозници нема без лиге. Средином децембра организовали смо међународну ревију на којој су учествовали боксери из шест држава и посета је била солидна. Верујем да би хала била пуна да је у питању био лигашки меч, без обзира на то ко је противник. Једва чекамо да првенство почне. Комплетирали смо екипу и бићемо спремни за старт. Борба за титулу нам није циљ, али ако се укаже прилика покушаћемо да је искористимо. Жеља нам је да лига заживи и да квалитет бокса подигнемо на виши ниво. Не сумњам у подршку лозничких љубитеља бокса – каже Рисимић.

Драгољуб Радовић, директор лиге каже да ће у такмичењу учествовати седам екипа: Лозница, Војводина (Нови Сад), Лазаревац, Крагујевац, Фонтана (Нови Београд), Спартак (Суботица) и Радник (Бијељина).

– Планирали смо да мечеви буду једном месечно, али ћемо због већег броја клубова (било је планирано да у лиги учествују четири клуба) морати променити распоред и вероватно ће екипе имати  више од једног меча месечно. Због мањка боксера у најлакшим категоријама, екипе ће боксовати са по седам боксера од лаке до супертешке. Верујем да ће лига допринети афирмацији и популаризацији бокса, као и да ће изнедрити неке нове таленте. Очекујем да у наредној сезони буде још више клубова који ће се надметати за екипног првака Србије.  – истиче Радовић.

Прво коло на програму је 27. фебруара, а Лозница ће у хали “Лагатор” угостити екипу Војводине. У Крагујевцу ће се састати истоимена екипа и Лазаревац, док ће у Суботици снаге одмерити Спартак и Радник. Слободна је екипа Фонтане.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )