ПОГЛЕД НА 2016. ИЗ СКУПШТИНЕ ГРАДА    ЈОВАН ТОДОРОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА: – Нови сазив на старим темељима

ПОГЛЕД НА 2016. ИЗ СКУПШТИНЕ ГРАДА ЈОВАН ТОДОРОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА: – Нови сазив на старим темељима

JOVAN TODOROVIC

–  Следећа година је изборна, очекујем да ће покрајински и локални избори по мојој процени бити крајем априла, евентуално 8. маја а то нам даје простора да одржимо још једну седницу Скупштине града, највероватније почетком марта. На седници би окосница дневног реда били извештаји о раду јавних предузећа и установа и не верујем да бисмо имали више седница у старом сазиву. Што се тиче скупштинске већине, не очекујем битне промене, мислим да ће окосница већине бити СНС и СПС, од осталих странака очекујем

да у Скупштину  уђе ДС, неке шансе има СРС, ако буду у коалицији ДСС и Двери и можда нека група грађана ако би се појавила у међувремену. Што се тиче рада парламента у овој години па и у ранијим годинама, оцењујем га позитивно, уз мала искакања у непоштовању процедуре и Пословника, кодекса понашања, мислим да су одборници и већине и опозиције показали довољно одговорности за оно што раде у Скупштини – каже Тодоровић.

На питања „Како схвата замерке појединих одборника да он као председаваући не треба да даје коментаре и објашњења о појединим тачкама дневног реда или да коментарише  изјаве одборника и да ли очекује да буде председник и новог сазива Скупштине, Тодоровић одговара:

– Од 2016. године ја више немам никаквих очекивања, шта буде, биће. То зависи од односа снага, и од тога какав ћу статус имати у оквиру своје партије. Што се тиче примедби  одборника, могу да кажем да ја реагујем само у ситуацијама када одборник изнесе нешто што не одговара истини како грађани који прате скупштинске преносе не би били у забуни. По коментарима које ја слушам, од стране грађана то наилази на добар пријем и нема примедби на тај мој начин вођења седнице. Е, сад, има појединаца који мисле да то не треба да радим, али ја тако не мислим, то је мој начин рада. Осим тога ја нисам само председавајући већ председник Скупштине, што они можда понекад не разумеју, а покушавају да јавности наметну да сам само спикер у парламенту. Не, то није улога председника Скупштине. Будућем парламенту желим да буде ефикаснији од нас, јер увек може боље, да донесе још више одлука у корист грађана нашег града.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )