ФК ЛОЗНИЦА – Бићемо стабилан лигаш

ФК ЛОЗНИЦА – Бићемо стабилан лигаш

fk lo

Клуб постоји већ 96 година и за то време имао је много успеха у сениорској конкуренцији, али и у млађим категоријама. И ова година била је веома успешна. ФК Лозница је на импресиван начин освојио прво место у Српској лиги “Запад” и после више од двадесет година вратио се у прволигашко друштво. У много јачој лиги, у конкуренцији неколико бивших суперлигаша Лозничани су остварили  добар резултат. Јесењу сезону  завршили су на солидном дванаестом месту са 18 бодова. Остварили  су четири победе, шест ремија и пет пораза. Да није било неколико чудних судијских одлука на неким мечевима, и да су имали бар мало спортске среће, фудбалери Лознице би сигурно освојили  који бод више.

– Велики је успех бити у Првој лиги. То је веома озбиљно такмичење. Нисмо се обрукали јесенас. На већини утакмица играли смо добро и мало је фалило да из неких дуела који су завршени нерешено, изађемо као победници. Нико се против нас није наиграо и лако дошао до бодова. Одолели смо Напретку, БСК-у, Доњем Срему, дојучерашњим суперлигашима. Више од две године нисмо поражени у првенственим утакмицама на нашем терену што је прави подвиг којим се мало који тим у Србији, а и шире може похвалити. Велике заслуге за ове резултате припадају Душку Обадовићу који је са клупе предводио тим – каже Зоран Грујичић, председник клуба.

Како истиче, због хроничног недостатка новца нису могли да доведу звучнија појачања, углавном су се ослонили на постојећи играчки кадар. Веровали су у екипу, али, за пролећни део првенства, каже Грујичић, морају појачати тим како би задржали статус у Првој лиги.

– Циљ је да се пласирамо међу осам  екипа и да постанемо стабилан лигаш, а за коју годину да покушамо и да се пласирамо у највиши ранг. Верујем да то можемо, а и град заслужује да има суперлигаша. Прве кораке смо већ повукли.  Управни одбор је, углавном, задовољан радом стручног штаба у минулој сезони, али чини нам се да односи између стручног штаба и играча нису били најбољи и да је дошло до обостраног засићења. Једногласно смо одлучили да не наставимо сарадњу са Душком Обадовићем и одлучили смо да на чело тренерске струке у клубу доведемо Сашу Николића, искусног стручњака, тренера са професионалном лиценцом и човека који је оставио дубок траг у клубовима у којима је радио. Имамо поверења у њега и уверени смо да ћемо остварити циљ уз његову помоћ. Неопходно је и да освежимо играчки кадар и већ трагамо за правим појачањима. Желимо да појачамо конкуренцију на сваком месту, али нећемо доводити фудбалере само да би их било на броју, већ искључиво оне играче који могу да направе превагу. Наравно, то ћемо урадити у складу са нашим финансијским могућностима – каже Грујичић.

Он подсећа да осим Напретка и Бачке који су одмакли и на најбољем су путу да се пласирају у Супер лигу, све остале екипе стрепе за свој статус. На пролеће предстоји велика борба за опстанак.

– Много тешких и неизвесних окршаја нас очекује. Сваки гол, сваки бод је важан. Морамо побеђивати код куће, али и доносити бодове са стране уколико желимо да и у наредној сезони играмо у прволигашком друштву. Протекле две године наш стадион је био неосвојива тврђава за гостујуће екипе и желимо да тако и остане. Предстоји нам много посла и надам се да ћемо све успешно завршити. Поред борбе за очување статуса, очекује нас консолидација клуба у свим сегментима. Неопходно је да Управни одбор допунимо новим члановима, људима који воле фудбал и који могу да помогну. Лига је веома скупа помоћ локалне самоуправе нам је драгоцена. Имамо изванредну сарадњу, пуну подршку градоначелника и његових сарадника и надам се да ће сарадња у наредном периоду бити на још вишем нивоу – поручује Грујичић.

Фудбалери су тренутно на заслуженом одмору, а поново ће се окупити 18. јануара наредне године. До каквих ће промена доћи у тиму, остаје да се види. До почетка пролећног дела првенства Лозница ће одиграти шест контролних мечева како би спремно дочекала почетак марта када ће бити настављена борба за бодове у Првој лиги.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )