РЕНОВИРАЊЕ ОПШТИХ БОЛНИЦА – Да пацијенти буду безбедни

РЕНОВИРАЊЕ ОПШТИХ БОЛНИЦА – Да пацијенти буду безбедни

Vapi za popravkom-Interno odeljenje

Влада Србије одлучила је да до средине следеће године буду обновљене све болнице у земљи, оне ће бити окречене, поправљени подови и санитарни чворови. Како је рекао Златибор Лончар, министар здравља, у понедељак је почело реновирање 164 здравствене установе.

– Ово је најбрже што је било могуће спровести, инвестиција вреди око 700 милиона динара и то су средства из буџетске резерве која су морала да се искористе до краја године. Зацртали смо да до средине следеће године све болнице у Србији морају да буду обновљене, да изгледају пристојно и да у њима не постоји опасност да се пацијентима нешто деси –  нагласио је Лончар.

Како је предвиђено, током зиме ће бити окречене проторије, сређени подови и санитарни чворови, а са вишим температурама започеће сређивање кровова и фасада.

– Лозничкој општој болници још нису издвојена средстава предвиђена овим пројектом, још нисмо потписали уговор. Међутим, независно од тога, ми смо већ почели радове, окречене су просторије на Одељењу гинекологије и специјалистичким амбулантама хируршког блока. Општа болница у Лозници је павиљонског типа  са четрнаест самосталних објеката и 16.900 квадратних метара корисног простора и осамдесет санитарних чворова. Највећи проблеми су инфраструктурне природе, грађевински објекти Интерног одељења, Неурологије, Психијатрије и Инфективног одељења су у лошем стању  и захтевају комплетну реконструкцију кровова, замену столарије и нову фасаду. Проблема има много, али без помоћи са стране ништа не можемо да урадимо – каже др Мира Вучетић, директорица Опште болнице.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )