ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ – Томић се уселио у нову кућу

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ – Томић се уселио у нову кућу

PETRONIC URUCCIO KLJUCCEVE TOMICU

Мирослав Томић из Текериша од сада живи у новој кући коју је уз помоћ добротвора, приватних фирми и појединаца саградило Удружења грађана особа са инвалидитетом “Лагатор”. На Међународни дан особа са инвалидитетом њему је кључеве свечано уручио извршни директор УГ “Лагатор” Горан Петронић, а Томић није скидао осмех са лица.

– Нашем члану Томићу  завршили смо кућу у  коју се уселио, а данас смо му симболично  уручили кључеве. Кућа је готова и сада убацујемо намештај и остало што му треба. Урадили смо објекат од 25 квадрата и сада има нормалне услове за становање и сигуран кров над главом.  Он је живео у веома лошим условима и испунили смо циљ да се скући пре него што стигне права зима – каже Петронић.

Томић је срећан што има нову кућу и што дане више неће проводити у трошном вајату који су му донеле комшије када му се урушила стара кућа. Он је глувонем, живи на око  пет километара од центра села, а после смрти родитеља остао је сам. Када су сазнали где и како живи, из Удружења “Лагатор” су одмах реаговали и кренули у градњу куће која је успешно завршена.

Више од сваке речи говорио је Томићев широк осмех, а УГ “Лагатор” кажу да се неће на овоме зауставити већ најављују  акцију за изградњу куће Раденку Алимпићу из Лешнице.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )