ЗА БОЉЕ  ПУТЕВЕ – Асфалтирање је приоритет

ЗА БОЉЕ ПУТЕВЕ – Асфалтирање је приоритет

U VELIKOM SELU 450 METARA ASFALTA

Овонедељним асфалтирањем 450 метара локалног пута у Великом Селу градска управа је наставила побољшање путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама. Инвестиција вредна око три милиона динара финансирана је из градског буџета, а уколико време дозволи до краја године ће бити још оваквих радова.

Према речима градоначелника Видоја Петровића, добри путеви су један од предуслова за бољи живот и на селу и у граду због чега је  претходних  година било много улагања у путну инфраструктуру. Током летошњег обиласка Великом села у Савету МЗ је овај пут истакнут као велики проблем због чега је сада и урађена једна његова деоница и најављен наставак радова на пролеће.

– Наставићемо ове радове не само у овој, него и у многим другим МЗ. Са председницима Савета МЗ договорили смо се да убудуће коришћење шљунак и ризлу треба свести на миниум јер добар део новца одлази управо у такве активности. Већину новца ћемо у наредном периоду усмерити на изградњу савремених коловоза, пре свега асфалтирање путева. Руководство града очекује подршку председника и савета МЗ, што смо у овом случају и имали, а очекујемо да се и други укључе и сами дефинишу своје приоритете како бисмо према стању у буџету могли ‘”напасти” проблеме који су за грађане највећи – казао је градоначелник Видоје Петровић у Великом Селу.

Председник Савета МЗ Радомир Ђурђевић задовољан је што је после 35 година добијен “први метар асфалта” јер је овај локални пут њихов проблем “број један”и верује да ће градска управа догодине наставити са асфалтирањем. Овим неће бити завршени овогодишњи радови на путевима у лозничком крају, а колико ће тога бити урађено зависи од време. Градоначелник за ЛН каже да су после његовог састанка у Влади Србије са премијером Александром Вучићем и Зораном Дробњаком, в.д  директора ЈП “Путева Србије”, утврђене активости  на подручју града Лознице око регионалних и магистралних, али и подршке на локалним путевима.

– Из кабинета премијера и “Путева Србије” потврђено је да у току ове недеље, време  дозволи, треба да  почну радови на делу магистралног пута од навоза, односно  Заобилазног пута према “Сунчаној реци” на око два километра. У зависности од временских прилика, до краја године постоји могућност да се ради на још неким путевима, састављање регионалног пута од Корените према ваљевском путу, делу локалног пута од Криваје до Текериша као и на регионалном путу Липнички шор- Текериш у Јошеви. Могућа  ће моћи  да се ради и део пута од улаза у Бању Ковиљачу, од магацина Црвеног крста до бензинске пумпе из правца Лознице, као и део ка заобилазном путу од Ковиљаче до навоза, али због неких корекција у пројектној документацији то сада није кренуло. Колико тога ће бити још рађено у овој години највише зависи од временских прилика – рекао је градоначелник.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )