КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ – Децембар у библиотеци

Библиотека Вуковог завичаја током децембра понудиће богат програм љубитељима књиге, тако да ће већ у уторак 1. децембра Лозничани бити у прилици да се сретну са глумцем Лазаром Ристовским. Познати филмски уметник овај пут долази као списатељ, а поштоваоцима писане речи представиће своју књигу “Једноставне приче. Већ у четвртак 3. децембра гост библиотеке биће Лидија Ћирић, која је изазвала велику пажњу на овогодишњем Сајму књига у Београду романом “Реквијем за један дан”.

– Пред крај године наши програми су згуснути, тако да ћемо имати и по два сусрета с писцима недељно. У госте нам 8. децембра долази Мирјана Бобић Мојсиловић, а два дана ксаније, 10. децембра, угостићемо и Весну Дедић, све популарнију списатељицу, чије се књиге редовно узимају и у нашој библиотеци. За 15. децембар планиран је сусрет са Марицом Поповић, а да ли ће у неким међутерминима или у другој половини децембра још неко бити гост библиотеке за сада не можемо поуздано потврдити – каже Драган Тошић, организатор културних програма у библиотеци.

Он подсећа да је у току ревизија књижног фонда и да ће корисници библиотеке поново моћи да враћају и изнајмљују књиге, највероватније, почетком следеће године. Новина ће бити и то што ће књиге убудуће имати своје бар-кодове, па ће електронско евидентирање изнајмљених наслова умногоме побољшати рад библиотеке

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )