ДИРЕКЦИЈА БАЊА КОВИЉАЧА – Сређен централни део Ковиљаче

ДИРЕКЦИЈА БАЊА КОВИЉАЧА – Сређен централни део Ковиљаче

ZAVRSSENI RADOVU U 28. SLAVONSKIH DIVIZIJA

Ових дана озваничен је завршетак друге фазе радова у Улици 28. славонске дивизије, што је био један од најважнијих овогодишњих послова у Бањи Ковиљачи

Према речима  директора Дирекције за управљање и развој Бање Ковиљаче Момира Матића,  Улица 28. славонске дивизије важна је због будуће градске општине Бања Ковиљача као и због туризма јер је она део шеталишне зоне и омогућава и лакши прилаз и коришћење трим-стазе која се налази непосредно изнад ње.

– У другој фази радова реконструисано је 350 метара коловозне  траке и у истој дужини  кишне канализације којом је “ухваћена” сва вода која  се сливала низ обронке Гучева и правила штету Специјалној  болници и бањском парку. Само у време поплава због те воде имали смо више од два  хектара уништених зелених површина. Урађено је и 60 метара потпорног зида као заштита од клизишта и бујичних вода, а у овој улици сада имамо  око 40 нових паркинг-места. Укупна вредност инвестиције је 10,7 милиона динара са ПДВ, од чега је друга фаза износила 6,2 милиона. Ово је завршетак једног од најважнијих послова у овој години и по вредности инвестиције и значају за Ковиљачу – рекао је он.

Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића, за последњих  седам, осам година у Бањи Ковиљачи је асфалтирано више до 25 улица, а улагање у путну, комуналну и енергетску  инфраструктуру  мора имати приоритет када је у питању ово туристичко место.

–  Прошле године смо завршили главну улицу и паркинг, раније бањски парк и завршетком Улице 28. Славонске дивизије заокружујемо једну целину у централном делу места. Спортска дворана, започета пре више од  20 година, налази се у завршној фази и у наредних  двадесетак дана требало би да и она буде потпуно завршена. Тиме ће ученици имати квалитенију наставу, али ће и физичка култура у Ковиљачи бити подигнута на виши ниво.  Оно што је остало као проблем је да се са делом реконструисане Улице маршала Тита споји улаз у Ковиљачу до бензинске пумпе из правца Лознице и да се наставак, односно излаз ка Малом Зворнику, споји са Заобилазним путем. Остаје и Јадранска улица као горући проблем где смо почели асфалтирање и тај део  се мора завршити у догледно време – рекао је Ђокић приликом обиласка реконструисане улице.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )