АКЦИЈА УГОИ “ЛАГАТОР” У ТЕКЕРИШУ – Да уселе Мирослава пре снега

АКЦИЈА УГОИ “ЛАГАТОР” У ТЕКЕРИШУ – Да уселе Мирослава пре снега

SLOZZNO DO NOVE KUCE

Чланови Удружења грађана особа са инвалидитетом “Лагатор”  успели су да заједно са његовим комшијама озидају кућу Мирославу Томићу из Текериша и, уколико обезбеде довољно новца, она ће под кровом бити пре половине новембра. Према речима извршног директора “Лагатора” Горана Петронића, урађена је плоча, данас следи увођење струје и постављање столарије, а за викенд и малтерисање куће од 25 квадрата.

– Наши чланови и Томићеве комшије ових дана ће полепити плочице, поставити ламинат и окречити кућу тако да ће моћи да се усели и више не спава у трулој бараци. Проблем је кров, грађу смо обезбедили захваљујући ШГ “Борања”, али нам треба новац за цреп. Уколико га набавимо, и кров ће бити брзо завршен.  Треба нам помоћ да започети посао приведемо крају и поново апелујемо да ко може помогне новчано или у потребном материјалу јер желимо да се човек скући пре зиме и снега. Имамо обећање да ће се нашој акцији придружити и локална самоуправа – каже Петронић.

Задовољан што није заборављен и што ће уместо у најлоном обложеној бараци имати сигуран дом, Томић  здушно учествује у радовима. Он је глувонем, живи удаљен око  пет километара од центра села, а после смрти родитеља, остао је сам. Када се урушила стара кућа остао је и без сигурног смештаја па су му комшије обезбедиле стару бараку. Када су сазнали за овај случај, из Удружења “Лагатор” су одмах реаговали и уз помоћ добротвора, приватних фирми и појединаца,  кренули у градњу куће па ће њихов члан ускоро имати сигуран кров над главом.

Помоћ

Ко жели да помогне може то учинити уплатом на текући рачун Удружења “Лагатор” број:

325-9500700034421-43   са назнаком – За помоћ у изградњи куће Мирослава Томића. Може се, каже Петронић,  помоћи и у грађевинском материјалу и намештају за кућу.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )