АКЦИЈА ОШ ”КАДИЊАЧА” – Цела школа у Тршићу

АКЦИЈА ОШ ”КАДИЊАЧА” – Цела школа у Тршићу

SPORTSKI DAN U TRSSICU

ОШ “Кадињача’” је прошле суботе наставнике, ученике старијих разреда и родитеље “преселила” у Тршић где су сви заједно у природи уживали у спортском надметању и дружењу.

Према речима директора школе Наде Остојић, школа је према закону дужна да организује недељу спорта по једном у сваком полугодишту и ових година су то радили у оквиру школе у међусменама, а сада су решили да учине нешто друго.

– Ове године смо решили да децу одвојимо од рачунара, да мало дуже бораве у природи. Зато смо у суботу пешице отишли у Тршић где смо на три терена организовали међуодељенска такмичења, а водила су их наша три наставника физичког. Ученици виших разреда такмичили су се у рукомету, кошарци, одбојци, фудбалу и између две ватре. Одзив је био одличан, учествовало је више од 400 ученика, а ове године смо у све то укључили и родитеље што је било посебно интересантно – каже она.

Деца су озбиљно приступила надметањима па је било доста смеха и навијања. Највише смеха изазвало је надметање родитеља ученика матичне и школе у Лозничком Пољу. Дисциплине су биле трка у џаковима, ношење јаја у кашикама и надвлачење конопца. Било је падова, навијања, а на крају су сви били  задовољни.

– Нама то није обележено у календару рада као радна суботу. Одлучили смо да одемо у Тршић са децом без било каквих новчаних надокнада, и једина смо школа која је децу извела у природу – каже Остојићева.

У школи кажу да ће за ученике нижих разреда недељу спорта организовати у октобру у школи у Лозничком Пољу где имају три спортска терена и где такође очекују добар одзив и лепо дружење.

Т. М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )