У ЛОЗНИЦИ СНИМЉЕН НОВИ ФИЛМ МИРОСЛАВА САВИЋА – Пут за Кујумбу

У ЛОЗНИЦИ СНИМЉЕН НОВИ ФИЛМ МИРОСЛАВА САВИЋА – Пут за Кујумбу

Master rad

Нови филм Мирослава Савића, који је са филмском екипом снимао крајем прошлог месеца у Лозници, биће уједно и његов мастер рад, а у екипи је и познати глумац и професор глуме Ирфан Менсур

Лозничанин Мирослав Савић снимао је крајем августа у Лозници своје ново филмско остварење “Пут за Кујумбу”, уједно и мастер рад на студијама режије на Факултету драмских уметности. На филму је поред Савића радила екипа са Академије сачињена од студената, али и његових колега са дизајна звука и камере којима је то такође мастер рад, а уз екипу младих у филму игра и Ирфан Менсур. “Пут за Кујумбу” говори о сложеном односу оца и сина који живе у тешким економским условима и плановима за одлазак на привремени рад у Русију.

– То је мој мастер рад на ФДУ, а пошто су теме слободне, изабрао сам да то буде нешто о Лозници.  Идеја је била да  испричам интимну причу о свом граду и људима који живе у њему, у провинцији. То није филм о Београду, о метрополи, већ мала занимљива прича која ће прво бити приказана у Лозници јер желим и да се одужим свом граду. Мислим да ће спој младости и искуства у екипи дати квалитет – каже Савић, који је најпре завршио глуму код Менсура, а потом се посветио студијама режије.

Менсур каже да у Лозници није био последњих неколико година, али да са њом има лепу везу јер је један студент код њега учио глуму, а други му у филму игра сина.

– Овде сам да бих украо енергију од ових младих људи. У овом послу сам већ више од 40 година и потрошио сам је много па ми недостаје да полако завршавам каријеру. Окружен сам младима који раде из ентузијазма, а и ја овде волонтирам и немам другу добит сем дружења са њима. У Србији све има будућност, а не само филм. Он је тек капљица у животу ове земље у којој све има смисла, ако погледамо образоване младе људе пуне амбиције и жеље да се потврде – каже Менсур.

Филмска екипа била је смештена у Будимлији која је помогла снимање као и неколико лозничких ресторана и пекара, а продуценткиња Јелена Пранић каже да су изузетно задовољни условима за боравак и рад у Лозници.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )