ГРАДСКИ ОДБОР ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ – Врањковић повереник странке

ГРАДСКИ ОДБОР ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ – Врањковић повереник странке

DSC_0002

Јединствена Србија у Лозници до краја месеца требало би да изађе из “ванредног стања” после потреса у Градском одбору који су се догодили у јуну. Странка је послове реорганизације и припрему изборне скупштине препустила Чедомиру Врањковићу, једном од оснивача одбора у Лозници.

Подсећамо да су проблеми у овој странци изашли у јавност када се огласио Градски одбор саопштењем у којем је наведено да је странку напустио Добросав Марић који је био председник Градског одбора и потпредседник странке, а да је 9. јуна за новог председника изабран његов отац Радомир Марић заједно са три нова потпредседника. Петнаестак дана касније  јавност је обавештена да је странку напустио и старији Марић, а са њим  четири потпредседника и 30 чланова Градског одбора.

– Истина је сасвим другачија. Председништво странке је 23. јуна искључило из чланства Радомира Марића, а он је тек после те одлуке обавестио јавност о својој оставци. Такође, није тачно ни да је цео Градски одбор напустио странку, него је реч о неколицини његових пријатеља. Мени је 7. јула поверено да управљам странком до изборне скупштине која ће бити до краја месеца – истиче Врањковић.

Он каже да је у току ревизија чланства и да је до сада припадност потврдило више од хиљаду људи, а да је на списку 2.500. На питање какав је његов статус, пошто више од годину дана у Скупштини града наступа као самостални одборник.

– Напустио сам одборничку групу, али нисам чланство. То сам учинио због неслагања са руководством Градског одбора странке, али већ од наредне седнице поново ћу наступати као одборник ЈС – каже Врањковић који је био један од четворице одборника са листе ЈС који су се у различитим периодима дистанцирали од странке, или је напустили, али су задржали мандате, тако да је странка због унутрашњих трвења изгубила парламентарни статус у Лозници.

На питање како ће странка у Лозници даље деловати, односно да ли се приближава владајућој коалицији, Врањковић каже да је локална самоуправа прихватила принципе социјалне политике за коју се залаже ЈС, да имају коректне односе, али да ће наставити да указују на пропусте у њиховом раду истичући позитиван пример Јагодине у коју су недавно водили 200 омладинаца из својих редова.

З. В.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )