У ОПШТИНИ КРУПАЊ – Радови у пуном јеку

У ОПШТИНИ КРУПАЊ – Радови у пуном јеку

grujic

Крупањ је ових дана велико градилиште. Започети су бројни послови, а у плану су и нови. Један од важнијих је реновирање зграде стационара у склопу Дома здравља. Радови су у току, а вредност инвестиције је 18 милиона динара. Највећи део – десет милиона обезбедио је Фонд за дијаспору, а остало су прикупили други донатори. Започето је и реновирање амбуланте у Мојковићу уз подршку Амбасаде Норвешке која је даровала пет милиона динара. Предузеће “Уно градња” ће у склопу изградње пута преко Столица у Брштици изградити три моста, а радови  у току.

– Много послова смо започели и већину финансирамо из буџета општине, а један део уз помоћ донатора. Око 18 милиона динара уложићемо у изградњу секундарне канализационе мреже у насељу Језава, а 36 милиона биће утрошено за поправку локалних путева у месним заједницама Бела Црква, Цветуља, Брезовице, Горња и Доња Церова и Брштица. Планирамо да у десет месних заједница поправимо пољске путеве за шта ћемо издвојити око 6 милиона динара. Намеравамо и да обновимо фасаду на згради општине.  Уз помоћ “Каритаса” реконструисаћемо Улицу Луке Стевића, једну од најдужих у граду. Вредност инвестиције је десет милиона динара од чега је општина обезбедила седам, а преостали износ је донација “Каритаса” – каже Раде Грујић, председник Општине Крупањ.

У среду су почели и радови на реконструкцији Улице маршала Тита поред аутобуске станице. Инвестиција је вредна десет милиона динара, а радове изводи ЈП “Путеви Србије”.

Усвојен програм обнове

У среду је у Крупњу одржана седница Скупштине општине сазвана по хитном поступку, а једина тачка дневног реда била је усвајање Програма обнове објеката јавне намене у надлежности општине. Програм ће бити достављен Владиној Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја и њиме је планирано да се обнове два водозахвата – Голубац и Лазе, четири локална пута, три водопривредна објекта, кишна канализација у насељу Жарковача, као и да се санирају два клизишта уз локалне путеве.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )