У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ “БАМБИ” – На листи чекања 135 деце

У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ “БАМБИ” – На листи чекања 135 деце

na listi cekanja 135 dece obdaniste loznica foto s.pajic

После јунског конкурса, на који је пријављено 946 малишана, на листи чекања за упис у обданиште налази се њих 135. Колико ће их добити место, знаће се после потписивања уговора, које је у Предшколској установи “Бамби” почело у понедељак и траје до 31. августа. Према речима директорке Ковиљке Радић, до краја месеца потписиваће уговоре са новим, али и са старим корисницима услуга, после чега ће бити познат и коначан број уписане деце у једном од седам објеката установе.

– Пракса од ранијих година показала је да се потписивању уговора не одазивају сви родитељи који су пријавили своју децу за вртић, али то може да помери листу за десет до петанест места. У сваком случају, у целодневном боравку, припремном, предшколском, посебним и специјалзованим двочасовним и четворочасовним програмима биће укупно око 1.800 деце – каже директорка.

Она додаје да су у многим месним заједницама заинтересовани за отварање играоница, а да је летња пауза искоришћена за уређење објеката. Столарија је замењене у обданишту “Бамби”, где треба да почне и адаптација пет мокрих чворова и замена подова, а у “Ленету” је захваљујући дародавцима из Немачке са 19.000 евра комлетирана столарија, окречени подруми, купљена опрема и сређен под у целом објекту. Ковиљка Радић подсећа да обданиште неће радити од 24. до 31. августа, када ће запослени бити ангажовани на генералном уређењу просторија, како би потпуно спремне дочекале нову школску годину.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )