РУКОМЕТ: ЖРК ЛОЗНИЦА – Борићемо се за врх

РУКОМЕТ: ЖРК ЛОЗНИЦА – Борићемо се за врх

zrk

Рукометашице Лознице града припреме за нову сезону у Првој лиги “Центар” почеле су 27. јула. Првих петнаест дана тренирале су два пута дневно у ОШ “Јован Цвијић”, а од уторка су наставиле припреме у хали “Лагатор”. Екипу води тренерски тандем Милан Недељковић – Милан Илић.

–  Припреме смо почели раније јер је екипа веома млада и желимо да недостатак искуства надокнадимо добром физичком припремљеношћу. Тим чине девојке од 15 до 18 година уз искусну Јасмину Симић, која је одлучила да нам помогне и у овој сезони, и младе, али нешто искусније Ивану Јањић и Јовану Трајковић. Екипи се прикључило и седам играчица ОРК Лознице које нису отишле у друге клубове и верујем да ће посао око њихове регистрације за наш клуб бити ускоро завршен. Потрудићемо се да ниво игре подигнемо на виши ниво и да се боримо за прва четири места, а ако нам се укаже прилика за титулу настојаћемо да је и освојимо (у прошлој сезони Лозничанке су заузеле седмо место) – поручује Недељковић.

Још није сигурно када ће почети првенство, а то зависи од тога да ли ће у лиги играти 12 или 14 клубова. Ако не дође до проширења лиге такмичење ће почети, највероватније, кррајем септембра.

Недељковић истиче да су младе рукометашице већ поправиле начин игре, физички су спремније и за годину дана искусније.

– Бићемо спремни за старт. Ова екипа има велики потенцијал и верујем да ће у наредних годину-две бити у пуној снази. Развој ових рукометашица иде улазном путањом, а нови квалитет донеле си и играчице које су донедавно играле у ОРК Лозница. Атмосфера на тренинзима је изванредна, а њихово дружење наставља се и ван терена. Верујем у боље дане нашег клуба – оптимиста је Недељковић.

Лозница град ће у оквиру припрема одиграти више пријатељских утакмица. Планирани су мечеви са Медицинаром, Војводином и још неким суперлигашким екипама.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )