ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ – Хармоника за Драгану

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ – Хармоника за Драгану

Dragana i nova harmonika

После текста о Драгани Каличанин објављеног у прошлом броју Лозничких новости, наши суграђани показали су колико је велико срце Лозничана. Један овдашњи музичар прошетао се до Трга Вука Караџића, послушао како Драгана свира и одлучио да јој дарује хармонику.

– Ко музику разуме, одмах препозна свирање школованог музичара. Видео сам, међутим, да је њена хармоника оштећена и да је готово физички заболи сваки пут када прст дође на дирку која није како треба и зато сам решио да јој дарујем инструмент на којем би могла да покаже своја осећања свирањем. Она је заиста добар музичар и заслужује бољи инструмент – каже дародавац.

Драгана је пријатно изненађена и дирнута пажњом и каже да јој Лозница, коју и иначе воли, сваким даном постаје све дража.

– Научила сам у животу да се борим и све што сам до сада створила, створила сам својим радом. Више волим да зарадим па купим што ми треба, него да добијем, али сада, у овој ситуацији, принуђена сам да прихватим и помоћ и захвална сам људима добре воље који схватају низ неповољних околности због којих је сада овако. Навикла сам да ја будем та која помаже другима и то ми је увек чинило радост у животу и у души задовољство – каже Драгана додајући да јој је непријатно што се налази у ситуацији када јој је потребна помоћ, али и да ће и даље кад год буде била у прилици, поделити све што може са другима.

Каличанинова се и даље нада да ће успети да дође до пристојног дома у бањи Бадањи како би се могла лечити и да ће к себи довести сина и мајку из свог родног Крушевца. Планира да приреди хуманитарни концерт у Лозници за особе са инвалидитетом, а док се све то не оствари и даље на рубу трга музиком улепшава дане пролазницима. Сада има нови инструмент, али стари друг се не заборавља.

– Драго ми је што има добрих људи и што је неко пожелео да ми помогне, што сам добила хармонику, али јако сам везана за моју стару, волим је и волим њен звук – каже Драгана.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )