У КРУПЊУ – Обнављају мостове

У КРУПЊУ – Обнављају мостове

Krupanj

Тешко оштећени мостови у прошлогодишњим поплавама у Крупњу биће санирани захваљујући помоћи УНДП (Програм Уједињених нација за развој) и Канцеларији за обнову и развој Републике Србије.

УНДП ће финансирати израду пројекта и радове на мосту на Реци Ликодри у МЗ Ликодра код Ћојине воденице, док ће Канцеларија за обнову и развој финансирати санацију неколико тешко оштећених или срушених мостова.

– Реч је о значајној помоћи нашој општини. Обавезу око санације моста код Ћојине воденице у Ликодри у потпуности је преузео УНДП. Са представницима ове организације договорили смо се и да они ураде пројекат за санацију јаловишта бившег рудника “Столице” у Костајнику. Наша обавеза је да им доставимо податке о томе шта се све дешавало на јаловишту и каква је тренутна ситуација. Канцеларија за обнову и развој ће финансирати радове на санацији мостова, док је израда пројекта и надзор обавеза локалне самоуправе. Већ имамо готова три пројекта која ћемо им понудити. Реч је о још једном мосту на Реци Ликодри и мостовима на Кржави и Богоштици. Намеравамо да урадимо и пројекат за мост у Добропоточкој улици и надамо се да ће бити новца да се и он санира – каже Предраг Марјановић, заменик председника општине Крупањ.

Према његовим речима владина канцеларија ће финансирати и радове на санацији водоводне и канализационе мреже у овом граду.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )