У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ ЂАКЕ – Награде као подстрек

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ ЂАКЕ – Награде као подстрек

DSCN1432

И ове године локална самоуправа уручила је ђацима генерације лозничких основних и средњих школа и ученицима који су освојили  награде на државним такмичењима, признања и новчане награде. Из буџета града за ове намене издвојено је 704 хиљада динара а награде су увећане за по две хиљаде динара. Награђено је двадесет  ђака генерације а уручене су и 82 награде ученицима који су били успешни на државним такмичењима из различитих области.

– Успех који сте постигли је, наравно, ваш успех, али не смемо заборавити ни наставнике који су вас свесрдно подржавали као ни родитеље који су увек уз вас. Такмичење није само борба за резултат, већ представља и својеврсну промоцију школе, града али и породице. На такмичењу стичете нове пријатеље, размењујете искустава а мало се и забављате. Мислим да сви градови у Србији као и држава треба о добрим ученицима више да брину. Наш град стално улаже у материјалну основу школа, опрема кабинете, спортске терене и улаже у стручно усавршавање наставника,  стипендирамо вас који сте најбољи. Снага  града почива на броју образованих људи и квалитету њиховог знања а судећи по данашњем скупу, не бринем за снагу Лознице – рекао је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

Поздрављајући ученике, Радован Дивнић, заменик  градначелника, нагласио је да награде које им је град доделио треба да служе као подстрек за даље учење па ће као резултат тога уследити и нове награде.

Ђаци генерације добили су по осам хиљада динара, за освојена прва места на такмичењима ученици су добили по седам хиљада, за друго место шест  а за треће пет хиљаде динара. Сву су добили на поклон и књиге, а ђаци генерације и бесплатан улаз на базен на Лагатору током целе сезоне.

В. М.

 

DANIJEL I BOJANБлизанци најбољи

Ђаци генерације у ОШ „ Мика Митровић“ у Брезјаку  су браћа близанци, Данијел и Бојан Миливојевић, који су уз то освојили и државне награде, Данијел из српског језика а Бојан из  географије и каратеа.

– Осећај да смо најбољи у школи је супер, али је било и напорно посебно на припремама за такмичења. Мало времена проводимо у учењу јер пажљиво слушамо предавања на часовима. Тренирали смо карате али више не тренирамо, јер сада похађамо и  Музичку школу, један свира хармонику а други клавир – рекли су нам близанци.

Данијел и Бојан уписаће се на природно математички смер у лозничкој гимназији а за даље школовање још нису донели одлуку.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )