ИНТЕРВЈУ: НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ, СВЕТСКИ ПРВАК У ФУДБАЛУ У-20 – Никада не одступај

ИНТЕРВЈУ: НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ, СВЕТСКИ ПРВАК У ФУДБАЛУ У-20 – Никада не одступај

LN makso (2 sajt

Немања Максимовић, члан фудбалске репрезентације Србије која је у суботу освојила титулу на Светском првенству за млађе од 20 година био је у среду гост редакције ЛН. Узоран на терену, момак из Бање Ковиљаче, играч казахстанске Астане, својим понашањем пример је и изван њега.

Какве утиске носиш са балкона Скупштине Београда? Како подносиш медијску пажњу?

И даље нисам свестан шта се све дешавало тамо. Захвалан сам свима који су дошли, била је савршена атмосфера. За сада добро подносим ово, а идем на море па ћу се мало одморити од свега тога. То је друга страна успеха. Сада је добро, али биће и лоших тренутака, и то ће бити тешко, али се и то мора истрпети.

Одиграо си сваки минут СП, у тренутку постизања победоносног гола, не рачунајући судијске надокнаде, то је било 748 минута на терену, одакле ти снага за онај спринт? Екипа је остала иза тебе, а ти си претрчао скоро цео терем, шта те је повукло напред?

Осећао сам се добро током целог турнира, једино сам се у финалу осећао лоше првих тридесетак минута, а онда ми је било све лакше. У продужецима сам се одлично осећао као да ми је прва утакмица на турниру и имао сам снаге. Да смо играли још пола сата, дао бих још један гол, тада сам се подигао. Волим да идем напред и кад год имам прилику, убацујем се. Видео сам да сам први испред наше одбране, једини који може да се укључи, и почео сам да трчим. Живковић ми је одигарао лопту на време.

Утисак је да си био потпуино смирен, хладнокрван, шутирао си голману кроз ноге, како си се одлучио на то у тако важном тренутку?

Селектор Вељко Пауновић рекао је да сам као играч сазрео против САД, када сам преузео одговорност за пенал, и мислим да ми је то много помогло у финалу. Први пут у животу био сам толико смирен, чак се ни на тренингу никада нисам тако осећао. Знао сам да морам да сачекам голмана…

Н. Трифуновић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )